22.3 C
Thessaloniki

Έργα Mozart και Haydn από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Τε10Νοε9:00 μμΈργα Mozart και Haydn από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης9:00 μμ(GMT+02:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με έργα Mozart και Haydn συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις

η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

 

H Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της μουσικής του Mozart και του Haydn σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το αριστουργηματικό Κονσέρτο για Βιολί αρ.3 σε Σόλ Μείζονα του W.A.Mozart με σολίστ τον δεξιοτέχνη βιολονίστα Ανδρέα Παπανικολάου.

Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ συνέθεσε το κονσέρτο αυτό στο Σάλτσμπουργκ το 1775 όταν ήταν 19 ετών. Σε μια επιστολή προς τον πατέρα του, ο Μότσαρτ το ονόμασε «Συναυλία του Στρασβούργου».

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 43 σε Μι ύφεση μείζονα του Joseph Haydn που αναφέρεται με τον υπότιτλο «Ερμής».

Ο Haydn συνέθεσε το έργο αυτό το 1771 το οποίο περιγράφεται ως «η κατεξοχήν αυστριακή συμφωνία δωματίου».

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 21:00

στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ

Τα έργα:

W.A.Mozart: Κονσέρτο για Βιολί αρ.3 σε Σόλ Μείζονα

  • Allegro
  • Adagio
  • Rondeau/Allegro

Joseph Haydn: Συμφωνία αρ. 43 σε Μι ύφ. Μείζονα

  • Allegro
  • Adagio
  • Menuetto

Μουσική Διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

 

O βιολονίστας Ανδρέας Παπανικολάου        γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Το 2001 απέκτησε το Δίπλωμα βιολιού με Άριστα Παμψηφεί και Ειδική Διάκριση με καθηγήτρια την κα. Ειρήνη Ντράγκνεβα από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2004 απέκτησε το Bachelor of Music in performance από τη Vancouver Academy of Music-SK Lee college στον Καναδά όπου σπούδασε με υποτροφίες από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής, Α. Τριάντη (Ο.Μ.Μ.Α.) και από την Μουσική Ακαδημία του Βανκούβερ.
Απέσπασε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς μουσικής, παρακολούθησε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και συμμετείχε σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ δίνοντας συναυλίες σε διάφορες χώρες. Σε ηλικία 19 ετών πέτυχε στις εξετάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στα Α΄ βιολιά. Είναι ιδρυτής του ‘Συνόλου Εγχόρδων Θεσσαλονίκης’ και του κουαρτέτου εγχόρδων ‘Αιμίλιος Ριάδης’ με τα οποία πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών. Εμφανίζεται συχνά σε ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει βιολί στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Tο 2014 κατέκτησε τη θέση του Α κορυφαίου στα Β΄βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατεθούν στην είσοδο του Θεάτρου ΑΝΕΤΟΝ (Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη)


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ COVID FREE

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης, κατά την είσοδο στον χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Με βάση τις υγειονομικές οδηγίες, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας καθ’ όλη την παραμονή του κοινού στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

 

Ώρα

(Τετάρτη) 9:00 μμ(GMT+02:00)

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο ΑΝΕΤΟΝ - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης