18.7 C
Thessaloniki

Έκθεση φωτογραφίας «Κλικ, προστάτευσέ το!»

Τρ10Μαι(Μαι 10)7:00 μμΣα21(Μαι 21)2:00 πμΈκθεση φωτογραφίας «Κλικ, προστάτευσέ το!»7:00 μμ - 2:00 πμ (21)(GMT+03:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο φιλοξενεί κάθε χρόνο την εκπαιδευτική δράση που διοργανώνεται από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, συντονιστικό φορέα του περιφερειακού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το!».
Πρόκειται για ένα δίκτυο σχολείων Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας που λειτουργεί από το 2014, στα οποία, ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν σε μία ομάδα μαθητών την εκπαιδευτική πρόταση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου, η οποία αξιοποιεί την τέχνη της φωτογραφίας.
Σκοπός της εκπαιδευτικής πρότασης είναι να στρέψει τη ματιά των μαθητών σε ό,τι είναι αναγκαίο να προστατευθεί στην πόλη ή την περιοχή τους, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει στην ανάληψη ενεργού δράσης. Οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και να αποφασίσουν ποιο στοιχείο του περιβάλλοντός τους απειλείται και να αναλάβουν δράση φωτογραφίζοντάς το και προστατεύοντάς το. Η ποικιλία θεμάτων που οι μαθητές επέλεξαν ότι αξίζει να προστατευθούν αυτή τη σχολική χρονιά και η διαφορετική οπτική μαθητών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνασίων, γενικών και επαγγελματικών λυκείων, νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων) αποτυπώνονται σε αυτή την έκθεση, που μετά από δύο χρόνια ψηφιακής παρουσίασης επανέρχεται ζωντανά με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σχολείων που είχε ποτέ.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό 09.00-14.00 και 17.00-21.00 τις καθημερινές στον 5ο όροφο του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11/5 19.00-21.00 με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ώρα

10 (Τρίτη) 7:00 μμ - 21 (Σάββατο) 2:00 πμ(GMT+03:00)