22.5 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΚωνσταντίνος Ζέρβας: Αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων

Την αποκατάσταση των προτομών των Μακεδονομάχων που ήταν τοποθετημένες στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της πόλης, απέναντι από την Παναγία Αχειροποίητο και την προσωρινή τοποθέτησή τους σε νέο χώρο που εξετάζει η διοίκηση, με ειδική τελετή στις αρχές Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δευτερολογίας του, στη διάρκεια της 28ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είναι το ελάχιστο απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν. Οι προτομές βρίσκονταν στο πάρκο Μακεδονομάχων, αφαιρέθηκαν για εργασίες του Μετρό και εγκαταλείφθηκαν κάπου κοντά στα Σφαγεία, μια πολύ άσχημη εικόνα. Σύντομα με μία τελετή αποκατάστασής τους θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων έως ότου τοποθετηθούν μόνιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Για τα πασσαλάκια και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν. Για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας τόνισε ότι στόχος είναι η αποφυγή περισσότερων κυκλοφοριακών εμφραγμάτων, συμπληρώνοντας ότι η εκτόνωση της κυκλοφορίας είναι προτεραιότητα, εξού και η σκέψη αμφιδρόμησης της Ίωνος Δραγούμη, λόγω των διακοπής κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε επισταμένως στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τα «πασσαλάκια» στους δρόμους της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργούνται σκόπιμα λανθασμένες εντυπώσεις. «Να ελέγχουμε την αφαίρεση μεμονωμένων πασσάλων μπροστά από μία ιδιωτική κλινική και να το γενικεύουμε, είναι μία τοποθέτηση που δημιουργεί εντυπώσεις. Είπαμε ότι τα πασσαλάκια θα αφαιρεθούν εκεί όπου προκύπτει πρόβλημα σε συνεννόηση με την Τροχαία και με διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς«

»να υπενθυμίσουμε ότι τα πασσαλάκια τοποθετήθηκαν με δωρεά του Ι.Σ.Ν –άλλοι κτίζουν Λυρικές Σκηνές ενώ εμείς βάλαμε -στο παρελθόν- πασσαλάκια. Αυτή είναι ακριβώς η αδυναμία μας να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της πόλης, που είναι επιβαρυμένη λόγω της έλλειψης ΜΜΜ».

Ακολούθως ο Κ. Ζέρβας δεσμεύτηκε για μια νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον ΟΑΣΘ και αναφέρθηκε σε ένα νέο ΣΒΑΚ, που θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με υποδομές.

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το ποιος φορέας θα διαχειριστεί, ποιος θα τον σχεδιάσει, πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο όταν θα έχουμε Μετρό και νέο ΟΑΣΘ».

Σχετικά με την προηγούμενη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι όποιος παραβρέθηκε στην αίθουσα τοποθετήθηκε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η κυρία Νοτοπούλου μίλησε δύο φορές, μία ως βουλευτής και μία ως δημοτική σύμβουλος.

Για το τεχνικό πρόγραμμα

«Σε λίγες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο τεχνικό πρόγραμμα το σχεδιασμό για τα μεγάλα έργα. Αυτήν την τετραετία θα δείτε την επέκταση της παλιάς παραλίας αλλά και την έναρξη της υλοποίησης της ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους. Στην πλατεία Ελευθερίας, μια που έγινε η ανασκαφή, ανακαλύφθηκε ότι τα αρχαία ήταν ήσσονος σημασίας και θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατέληξε: «Τρέμουμε σε αυτήν την πόλη να σκάψουμε έναν υπόγειο κάδο μη βρεθούν αρχαία, τα οποία όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε. Αυτή η αρχαιολαγνεία είναι φραγμός για οποιαδήποτε εξέλιξη. Όμως, δεν μπορεί να είναι το χειρόφρενο σε αυτήν την πόλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ