28.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπου«ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης Για την Παγκόσμια...

«ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 και το 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας ΔΕΘ-HELEXPO – Δήμος Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης και με ήχους και εικόνες από τη φύση η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα του μαέστρου Δημοσθένη Φωτιάδη, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 κλείνοντας με τις μουσικές της εικόνες τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα έργα της συναυλίας είναι εμπνευσμένα από εικόνες, τοπία και ήχους της φύσης. Η συναυλία θα ξεκινήσει με το έργο «Eισαγωγή Εβρίδες» που ο  Μέντελσον εμπνεύστηκε όταν επισκέφθηκε τη σπηλιά Φίνγκαλ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων, στις δυτικές ακτές της Σκωτίας. Ακολουθεί το «Καλοκαίρι» από τις 4 Εποχές του Βιβάλντι, όπου ο συνθέτης προσπαθεί, μέσω των ηχοχρωμάτων των οργάνων της ορχήστρας, να μας πει μια ιστορία ή να μας ζωγραφίσει μουσικά μία καλοκαιρινή εικόνα. Στο έργο αυτό, σολίστ στο βιολί θα είναι ο Οδυσσέας Τσακαλίδης, ένας ταλαντούχος και χαρισματικός νεαρός μουσικός, μόλις 13 ετών, που έχει καταφέρει ήδη να διακριθεί σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το Β’ Μέρος από τη Συμφωνία αρ.6 του Μπετόβεν, γνωστή ως «Ποιμενική», όπου ο συνθέτης αποτύπωσε τη δική του συνομιλία με τη φύση, δημιουργώντας ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά έργα του παγκόσμιου συμφωνικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία θα κλείσει με τη μελωδική σουίτα «Τα Πουλιά» του Ρεσπίγκι που έχει χαρακτηριστεί ως εξαίρετος μουσικός ζωγράφος με δημιουργήματα στα οποία κυριαρχούν τα γοητευτικά χρώματα της ορχήστρας.

Κατά τη διάρκεια της συναυλία θα προβάλλεται ένα φωτογραφικό οδοιπορικό για την πανίδα στα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης. Το οδοιπορικό αυτό με τίτλο «ThessAnimals» δημιουργήθηκε από τον βιολονίστα και φωτογράφο Μάριο Δαδούδη που αποτυπώνει 75 είδη ζώων, κυρίως πτηνών, του αστικού ιστού, του Χορτιάτη και του Σέιχ Σου. Η δημιουργία του οδοιπορικού αυτού ξεκίνησε πριν έναν χρόνο και μπορεί κανείς να τη δει στο www.dadoudis.com

Πρόγραμμα:

  • Felix Mendelssohn Bartholdy: Eισαγωγή Εβρίδες
  • Antonio Vivaldi: «To Καλοκαίρι» από το έργο Οι τέσσερις εποχές κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων
  • Ludwig van Beethoven: Β’ Μέρος από τη Συμφωνία αρ.6 σε φα μείζονα, έργο 68 («Ποιμενική»)
  • Ottorino Respighi: Σουίτα «Τα πουλιά»

Μουσική Διεύθυνση: Δημοσθένης Φωτιάδης

Σολίστ: Οδυσσέας Τσακαλίδης, βιολί

Φωτογραφίες: Mάριος Δαδούδης

Θέατρο Κήπου

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ώρα 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

We have #OnlyOneEarth. Let’s take care of it.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 θα διεξαχθεί με θέμα «Μόνο μία Γη», τονίζοντας την ανάγκη να ζήσουμε βιώσιμα σε αρμονία με τη φύση, επιφέροντας μετασχηματιστικές αλλαγές – μέσω των πολιτικών και των επιλογών μας – προς έναν καθαρότερο, πιο πράσινο τρόπο ζωής.

1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2022.

Η Οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας έχει στόχο την ανάδειξη και τον σχεδιασμό δράσεων, ενεργειών και προγραμμάτων, με στόχο την επίτευξη της ομαλής μετάβασης στις νέες συνθήκες που αφορούν το θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, συνηθειών και προσαρμογής στο νέο περιβάλλον της Κυκλικής Οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ