27 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςFIRST ® LΕGO LEAGUE Greece - Ο μεγάλος τελικός στη Θεσσαλονίκη!

FIRST ® LΕGO LEAGUE Greece – Ο μεγάλος τελικός στη Θεσσαλονίκη!

FIRST ® LΕGO LEAGUE Greece – Ο μεγάλος τελικός στη Θεσσαλονίκη!

Ελάτε και εσείς στην 30η σεζόν του FIRST® LEGO LEAGUE!

Ετοιμαστείτε να ελέγξετε τις μηχανές, να απογειωθείτε και να μπείτε σε ΤΡΟΧΙΑ…

Ο μεγάλος τελικός του μεγαλύτερου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά έρχεται και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική γιορτή διασκέδασης και μάθησης! Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Helexpo ΔΕΘ.

Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς σε 80 χώρες από όλον τον κόσμο ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο του και σας προσκαλεί να τον απολαύσετε από κοντά!

Το FIRST® LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, έχει ως θέμα του το Διάστημα με τον ευρηματικό τίτλο «Into Orbit». Στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα και μεταφέρθηκαν νοητά στο σύμπαν, όπου εξερεύνησαν, έμαθαν, αλλά και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, με παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, επέλεξαν και έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Παράλληλα, έχτισαν, δοκίμασαν και προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομπότ για να επιτύχουν σε μία σειρά αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας, αλλά και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο διαγωνισμός ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες μέσα από έξι προκριματικούς γύρους. Το ταξίδι του FIRST® LEGO League ξεκίνησε από τον Βόλο, συνέχισε μέχρι την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε τη σκυτάλη στην Ξάνθη και τη Βέροια και λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό, μάγεψε την πρωτεύουσα μέσα από μια άκρως εκπαιδευτική γιορτή.

Από τις 160 συνολικά ομάδες, οι 54 από αυτές, που κατάφεραν να προκριθούν, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Ειδικότερα, οι ομάδες θα αναγορευτούν νικήτριες, θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο WF Houston τις 17 – 20 Απριλίου (2 ομάδες), στην Τουρκία 22 – 25 Μαΐου, στην Ουρουγουάη στις 30 Μαίου – 01 Ιουνίου (2 ομάδες) και στο Λίβανο 14 – 16 Ιουνίου (4 ομάδες).

Ο μεγάλος πανελλήνιος τελικός της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου 2019 στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ-Helexpo. Ο διαγωνισμός οργανώνεται με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, ενώ φέτος αναμένεται η προσέλευση του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας.

Gold Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Kleemann ενώ Master Χορηγοί του FIRST LEGO League Thessaloniki η SAP Hellas AE, “ηγέτης” στην αγορά εταιρικού λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ, που μεταφέρει το μήνυμα του διαγωνισμού “FLY TOGETHER” και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ένα από τα επτά καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης.

Επιπλέον, θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή το διήμερο του διαγωνισμού να είναι μαζί μας εκπρόσωπος της ESA (EUROPEAN SPACE AGENCY), καθότι συνδέεται άρρηκτα με το θέμα του φετινού διαγωνισμού ρομποτικής FLL. Μέσα από αυτή την υψηλή παρουσία της ESA, στην οποία συμμετέχει ισότιμα και η χώρα μας, οι «μικροί εξερευνητές» αλλά και οι επισκέπτες του διαγωνισμού θα μάθουν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ευρώπης σχετικά με το διάστημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι επενδύσεις της Ε.Ε. στο διάστημα θα οδηγήσουν σε πραγματικά οφέλη για τους πολίτες της Ευρώπης.

 Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Περίπτερο 6, ΔΕΘ-Helexpo

Τελετή έναρξης: Σάββατο 10.00 π.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 11.00 – 17.30)

Τελετή λήξης: Κυριακή 13.30 μ.μ. (διάρκεια διαγωνισμού: 10.00-16.00)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες της eduACT και του FLL Greece : www.eduact.org & https://firstlegoleague.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ