37.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα του «ΜέΡΑ25»

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα του «ΜέΡΑ25»

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του κοινοβουλευτικού κόμματος «ΜέΡΑ25» και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάνη Βαρουφάκη, είχε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο.

Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες τέθηκαν ζητήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, οι οικονομικές δυνατότητες και ανάγκες του Δήμου, η ευταξία και η ασφάλεια, καθώς και η ανάγκη συνεργειών μεταξύ των φορέων, η μελλοντική μητροπολιτική πολιτική σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η περιβαλλοντική μέριμνα.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στην καθαριότητα, ανέδειξε την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης των ανταποδοτικών τελών, την προσπάθεια κατάρτισης ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού προγραμματισμού, την επίλυση του ζητήματος των εργασιακών σχέσεων και τη βέλτιστη επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς που διαχειρίζονται τα στάδια της αποκομιδής και εναπόθεσης, τόσο των απορριμμάτων, όσο και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ακόμη τα ζητήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα διοίκηση σε σχέση με την καθημερινότητα, όπως η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ και η ανάγκη επανασχεδιασμού των συγκοινωνιών με γνώμονα την μελλοντική λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, για το οποίο τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του είναι να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό και με το μικρότερο κόστος.

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης, εκτιμώντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική πόλη για μια πιλοτική εφαρμογή ενός αντίστοιχου προγράμματος, ενώ αναφερόμενος στο ρόλο της πόλης, τόνισε ότι αποτελεί σπάνιο δίαυλο διασύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη και την Ασία.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε: «Υποδεχτήκαμε τον κ. Βαρουφάκη σήμερα και ως Βουλευτή της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Είχαμε έτσι μια πρώτη ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας, είτε αυτά αφορούν την καθαριότητα ή τις υποδομές. Πιστεύω ότι επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία για να δει η πόλη το μέλλον όπως το επιθυμεί και όπως της αξίζει σαν μια ευρωπαϊκή Μητρόπολη».

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε: «Ήταν μια προσωπική χαρά να γνωρίσω τον νέο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική ελπίζω και η συνεργασία μας. Εμείς ως ΜέΡΑ25 έχουμε μια παράδοση στις δημοτικές κινήσεις που δίνουν την έμφαση στη μεταφορά εξουσιών στον δήμο, στον εκσυγχρονισμό, στις νέες τεχνολογίες, στο πώς να ‘’παντρέψεις’’ τη συμμετοχική δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο με τις νέες τεχνολογίες«

»Ήρθα με το τρακ του πρωτάρη, με πλήρη συναίσθηση του βουνού της πληροφορίας που πρέπει να συλλέξω. Έχω πολλά να μάθω από τον Δήμαρχο κι έχει μεγάλη σημασία τέτοιου είδους συνεργασίες να μην γίνονται με βάση τα πολιτικά οφέλη, τις κομματικές ταμπέλες και το πολιτικό κόστος, ώστε να προωθηθούν τα συμφέροντα μιας πόλης. Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο ευρωπαϊκή πόλη της ΝΑ Ευρώπης και κόμβος εδώ και αιώνες, γι’ αυτό και είναι σημαντική η επανασύνδεσή της με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών του ΜέΡΑ25, του Γενικού Γραμματέα Δήμου Θεσσαλονίκης, Μίμη Φωτόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ