36.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΧριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2017

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

O Δήμος Θεσσαλονίκης, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει  τις παρακάτω δράσεις – εκδηλώσεις, προκειμένου να προσφέρει χαρά και ανακούφιση στους δημότες του, ώστε να συμβάλλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος με πνεύμα αλληλεγγύης.

  • Δράση συλλογής χριστουγεννιάτικων δώρων και παιχνιδιών, για την ενίσχυση των κοινωνικών του υπηρεσιών, με την συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η δράση διοργανώνεται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Αριστοτέλους (πάνω από την οδό Μητροπόλεως και πλησίον του γυάλινου περιπτέρου), από τις 11:00 έως τις 14.00, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Τη δράση στην πλατεία Αριστοτέλους διοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στην διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν εκπλήξεις και happening για τα παιδιά. Τα δώρα και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν  θα διατεθούν  σε παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες εξυπηρετούμενες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  • Διανομή τροφίμων που προέρχονται  από δωρεές φορέων και  επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες  ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει  τις προσπάθειές του, θα πραγματοποιηθεί στις  19 και  20 Δεκεμβρίου 2017. Τα πακέτα τροφίμων θα παραδοθούν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής  Ενότητας Τριανδρίας.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017: Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της  Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας από τις 13:00 έως τις 15:00, από την έδρα της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017: Διανομή πακέτων για τους κατοίκους της Α΄,Β΄,Γ΄, Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας  και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας από την έδρα των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων και για τους κατοίκους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, από το χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

  • Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017: Το πρόγραμμα REACT,  που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG ECHO/ European Union Civil Protection and Humanitarian Aid), αποχαιρετά το 2017, με μία πρωτοχρονιάτικη γιορτή, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ στο Φουαγιέ του Κεντρικού Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βας. Γεωργίου Α’1). Προσκεκλημένοι θα είναι όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια  γιορτή, με μουσική, χορό, διαδραστικά παιχνίδια, κλόουν, face painters και πολλές εκπλήξεις.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017:  Το προσωπικό του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, οργανώνει για τους ωφελούμενους της δομής, εορταστική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00, στο χώρο του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας, επί της οδού Μοναστηρίου 62.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017: Το προσωπικό του Υπνωτηρίου Αστέγων, οργανώνει για τους ωφελούμενους της δομής, εορταστική εκδήλωση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο χώρο του Υπνωτηρίου, επί της Α. Γεωργίου 13.

Οι άστεγοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σε μια γιορτή με κεράσματα, μουσική και εκπλήξεις.

  • Διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό τραπέζι σε 250 οικονομικά αδύναμες οικογένειες, καταγεγραμμένες στις κοινωνικές του υπηρεσίες, μετά από αντίστοιχη ενημέρωση τους. Η δράση διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά, από την  αλυσίδα  καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Οι δικαιούχοι των καλαθιών θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της ΑΒ την περίοδο: 18/12/17 – 20/12/17 αποκλειστικά.
  • Tην Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, παραμονή των Χριστουγέννων, o Δήμος Θεσσαλονίκης, πρόκειται να οργανώσει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας, σε εορταστικό περιβάλλον, με παράθεση γεύματος και ψυχαγωγικό-μουσικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, από ώρα 12:00 έως 15:00, στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα θα παρατεθεί σε 700 άτομα, εξυπηρετούμενα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορηγοί της εν λόγω εκδήλωσης, είναι η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η εταιρεία Κοινοπραξία CITICI, που ως αρωγός του Δήμου καλύπτει το κόστος του catering του Xριστουγεννιάτικου γεύματος.

«Ευχαριστούμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την εταιρεία Κοινοπραξία CITICI, την εταιρία Ελληνικά Κελλάρια οίνων Κουρτάκης, την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕΕ, την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς και όλους τους φορείς και επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην προσπάθεια του Δήμου και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τις εορταστικές αυτές ημέρες, συνεχίζει την ενεργό στήριξη και ενίσχυση των ευπαθών ομάδων, παράλληλα με ανάλογες δράσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ