34.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΕγκαίνια για τον Δ΄ Παιδικό Σταθμό του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. στην Τριανδρία

Εγκαίνια για τον Δ΄ Παιδικό Σταθμό του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. στην Τριανδρία

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, ο Δ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, στην οδό Μιαούλη 4 στην Τριανδρία.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Μαρία Ακριτίδου – Γιαννουλοπούλου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε έναν νέο παιδικό σταθμό που τον έχει ανάγκη τόσο η Τριανδρία όσο και όλη η πόλη. Πριν από μερικά χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος ήταν ένα ακίνητο όπου στεγάζονταν το ΙΚΑ και δεν υπήρχε πρόθεση να αξιοποιηθεί ως παιδικός σταθμός».

Συγχαίροντας παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας ο κ. Λεκάκης επισήμανε: «Είναι ζωτικής σημασίας η λειτουργία του συγκεκριμένου Παιδικού Σταθμού σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να λειτουργούν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Την περσινή χρονιά με την αλλαγή του νόμου για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών βρεθήκαμε μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν πολλά παιδιά έξω από αυτούς. Εκείνη την περίοδο προσπαθήσαμε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά, προκειμένου να βρούμε χώρους για να στεγάσουμε τις ανάγκες των δημοτών. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να καλύψουμε τα περισσότερα παιδιά που ζουν στην Θεσσαλονίκη, των οποίων οι γονείς εργάζονται. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της αδειοδότησης, η οποία και καθυστέρησε τη λειτουργία του».

Τέλος, ο Πέτρος Λεκάκης εστίασε στο  σημαντικό έργο, λειτούργημα, όπως το χαρακτήρισε, που επιτελούν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι των παιδικών σταθμών και ευχήθηκε η νέα Διοίκηση του Δήμου να εκτιμήσει τις ανάγκες που συνεχίζουν να υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο. «Δυστυχώς και φέτος πολλοί γονείς δε θα καταφέρουν να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, καθώς οι χώροι αυτοί είναι περιορισμένοι και βάσει της κείμενης νομοθεσίας πολλοί σταθμοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.), Μαρία Ακριτίδου – Γιαννουλοπούλου, εστιάζοντας στην λειτουργία του Δ΄ Παιδικού Σταθμού τόνισε: «Ήταν ένα όνειρο, ένα στοίχημα η υλοποίηση και η μετατροπή ενός ιατρικού κέντρου ΙΚΑ σε έναν υπερσταθμό, καθώς σε αυτόν λειτουργούν περισσότερες τάξεις σε σχέση με τους υπόλοιπους σταθμούς στην παρούσα φάση. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι διατήρησαν τα οικήματα αυτά που ανήκαν στον πρώην Δήμο Τριανδρίας, τα παραλάβαμε και αποτελούν ιδιοκτησία του ΟΒΡΕΠΟΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ακριτίδου-Γιαννουλοπούλου και συμπλήρωσε: «Στο σύνολό του ο ΟΒΡΕΠΟΜ έχει δέκα σταθμούς, από τους οποίους έκλεισαν οι δύο, ενώ προστέθηκαν αυτός της Ξηροκρίνης και αυτός που σήμερα εγκαινιάζουμε, δυναμικότητας 83 νηπίων. Είναι το πρώτο και πολύτιμο σχολείο των παιδιών με τις δασκάλες να προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να κοινωνικοποιήσουν τα παιδιά και να τα γεμίσουν με εικόνες που θα τα συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή τους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το υποδειγματικό προσωπικό μας για την εργατικότητα και τον συντονισμό τους, προκειμένου να καταστήσουν τον ΟΒΡΕΠΟΜ πρότυπο λειτουργίας»

Πληροφορίες για τον Δ’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό εδώ

Για τη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ εδώ

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ