22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΈκθεση βιβλίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη - «Η Επανάσταση του 1821 στη...

Έκθεση βιβλίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη – «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και οι τοπικές εξεγέρσεις, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της παλαιάς συλλογής της»

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και αξιοποιώντας το αρχειακό της υλικό, έχει οργανώσει έκθεση βιβλίων με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και οι τοπικές εξεγέρσεις, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της παλαιάς συλλογής της».

Η έκθεση είναι βασισμένη σε συγγράμματα ιστορικών όπως οι: Σπ.Τρικούπης, Ι. Κολοκοτρώνης, Β. Κολοκοτρώνης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ι. Πετρώφ, Μ. Παπαρηγόπουλος, Ν. Κασομούλης, Ι. Βασδραβέλλης,  Απ. & Κ. Βακαλόπουλος, Α. Μεταλλινού – Τσιώμου, Χρ. Περραιβός και G. Finley, Fr. Pouquevill, Prokesch Von Osten, Anton Graf.

H Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δ. Καλαμαριάς, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης καθώς και με ιδιώτες συλλέκτες κατάφερε να εντάξει στην έκθεση της χάρτες της εποχής, γκραβούρες και συλλεκτικές φωτογραφίες.

Επίσης, στην είσοδο της βιβλιοθήκης προβάλλονται ιστορικά βίντεο σχετικά με την τοπογραφία της Θεσσαλονίκης , την ιστορία της Χαλκιδικής και τα απομνημονεύματα του Ι. Μακρυγιάννη σε αφήγηση των Ηλία Βενέζη και Μάνου Κατράκη. 

Η  Έκθεση λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα: 14.00 – 20.00 και Τρίτη – Παρασκευή: 9.00 – 14.00,  στον 2ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27).

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες της έκθεσης  θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά: 231 331 8575, 231 331 8571 ή με αποστολή e – mail : a.kodaxopoulou@thessaloniki.gr ή libraries@thessaloniki.gr .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ