13.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΣΟΔΘΔελτία Τύπου‘‘Η συμφωνία ...του νέου χρόνου’’ με τη ΣΟΔΘ

‘‘Η συμφωνία …του νέου χρόνου’’ με τη ΣΟΔΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

 

‘‘Η συμφωνία ..του νέου χρόνου’’

 

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης δύο ημέρες πριν τον αποχαιρετισμό του παλαιού χρόνου καλεί το κοινό της πόλης να κάνει μία μουσική πρόποση μαζί της για μία καλότυχη νέα χρονιά, παρουσιάζοντας ένα εορταστικό μουσικό Gala. Η προσκεκλημένη της λαμπερής βραδιάς, η λυρική σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν, θα ερμηνεύσει άριες από όπερες και οπερέτες, ενώ η ΣΟΔΘ θα πλαισιώσει το πρόγραμμα με γνωστές εισαγωγές και διάσημα ιντερλούδια υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 21.00

 

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο για φοιτητές – ανέργους)

 

ΚΥ  30/12       21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

“Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ….ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

 

Πρόγραμμα:

Franz Lehar: Χρυσός και ασήμι, βαλς

Robert Stolz: Από την Οπερέτα Favorit – Du sollst der Kaiser meiner Seele sein (εσύ να είσαι ο αυτοκράτωρ της ψυχής μου)

Gioachino Rossini: Semiramis, εισαγωγή

Luigi Arditi: Ιl baccio (Το φιλί)

Gustav Mahler: Adagietto, από τη Συμφωνία αρ. 5

Pietro Mascagni: Intermezzo από την όπερα Cavaleria rusticana

Giacomo Puccini: Chi il bel sogno di Doretta από την όπερα La rondine

Gabriel Faure: Πελλέας και Μελισάνθη, Σουίτα έργο 80

Charles Gounod: – Je veux vivre από την όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Ludwig van Beethoven: Leonore III, εισαγωγή

 

Σιρανούς Τσαλικιάν, Σοπράνο

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

 

 

Σιρανούς Τσαλικιάν, Σοπράνο

Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

 

Βιογραφικά συντελεστών

 

 

 

Σιρανούς Τσαλικιάν   

 

Η σοπράνο ΣΙΡΑΝΟΥΣ ΤΣΑΛΙΚΙΑΝ έχει πλούσια παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει περισσότερους από 30 ρόλους όπερας, οπερέτας και μιούζικαλ. Ως μόνιμη σολίστ της γερμανικής Όπερας του Dessau ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Carlos Kalmar και του σκηνοθέτη Johannes Felsenstein. Συμμετείχε επίσης σε περιοδείες του θεάτρου στη Γερμανία και την Ελβετία, καθώς και σε συναυλίες στην Ουγγαρία και την Ιταλία. Παράλληλα εμφανίστηκε στη Volksoper της Βιέννης, όπου κλήθηκε επί δύο συνεχείς χρονιές για να ερμηνεύσει το ρόλο της Tytania στην όπερα A Midsummer Nights Dream του Britten. Έκανε το ντεμπούτο της στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 1997 με τον ρόλο της Rosina (Il Barbiere di Siviglia του Rossini). Έκτοτε εμφανίστηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στην Όπερα Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου και την Κρατική Ορχήστρα. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Δημήτρια» και του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Το ρεπερτόριο που έχει παρουσιάσει στα ατομικά της ρεσιτάλ περιλαμβάνει άριες και τραγούδια από τον Κλασικισμό έως και τον 20ο αιώνα, με έμφαση στο γερμανικό, ελληνικό και αρμενικό ρεπερτόριο. Για τα ρεσιτάλ και τις παραστάσεις της έχει αποσπάσει θερμά σχόλια από τον ελληνικό και τον διεθνή τύπο. Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Μονωδίας (τάξη Βαρβάρας Τσαμπαλή) και Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Πέτρου Μπεκιαρίδη). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το Δίπλωμα της Σχολής Όπερας στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης, όπου μελέτησε με τους Ελένη Καρούσο (Μονωδία), Edith Mathis (LiedOratorio) και Curt Malm (Σχολή Όπερας). Δούλεψε περαιτέρω στην τεχνική και το ρεπερτόριό της με τους Δάφνη Ευαγγελάτου, Jessica Cash, Inge Borgh, Κώστα Πασχάλη, Νίκο Ζαχαρίου, Andrea Genovese, Άρη Χριστοφέλλη και Δημήτρη Γιάκα. Διδάσκει Μονωδία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μαθητές της σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και ακαδημίες του εσωτερικού και του εξωτερικού: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Conservatori Superior de Musica del Liceu (Barcelona), Royal Academy of Music (London) και University of Atlanta.

 

 

 

Χάρης Ηλιάδης   

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας με τους Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε με το δίπλωμα μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium το 1997.

Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων”, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία.

Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με ορχήστρες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι: Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.ά.

Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας  Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).

Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ