18.3 C
Thessaloniki

 

Στις 3 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όμως η προσοχή όλων πρέπει να εστιάζεται καθημερινά στα δικαιώματα και τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία.
Πρωταρχικό ζήτημα για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες είναι να φροντίζουμε και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στα δημόσια κτίρια.
Γι’ αυτό, πράττοντας το αυτονόητο, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, χρηματοδότησε και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τοποθετηθεί το αναβατόριο ΑμεΑ με πλατφόρμα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξασφαλίζεται η πλήρης αυτονομία των μαθητών του“, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου.
Επισκεπτόμενη το σχολείο η Αντιδήμαρχος Παιδείας μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για θέματα αναπηρίας Γιάννη Καστούρα, ανέφερε:
Βιώσαμε μια απίστευτα συγκινητική εμπειρία προσφέροντας δώρα και γνωρίζοντας τα υπέροχα αυτά παιδιά που “μαθαίνουν” τον κόσμο μέσα από την ακοή, την όσφρηση και κύρια την αφή. Ακάματοι αρωγοί σ’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο οι δάσκαλοι τους και ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλης Μεσσαριτάκης“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ