16 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΧρηματοδοτούμεναΨηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς...

Ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα: «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τίτλος Πράξης (EL): Ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Θεσσαλονίκης
Τίτλος Πράξης (EN): Digital promotion, utilization of the newest intangible and tangible cultural heritage of the Municipality of Thessaloniki
Ποσό χρηματοδότησης: 458.800,00
Ημερομηνία ένταξης: 28/04/2021
Απόφαση ένταξης: 4025 / 28-04-2021 (ΑΔΑ: 9ΕΚΟ46ΜΤΛ6-ΡΚΝ)
Σύντομη Περιγραφή Έργου: Η ψηφιακή διαχείριση και ανάδειξη της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα της χώρας.

Με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών VR & AR θα οπτικοποιηθεί μεγάλο μέρος του ψηφιακού περιεχομένου για το ευρύ κοινό καθώς και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σκοπιμότητα – Αναμενόμενα Αποτελέσματα: Σκοπός του έργου είναι η προστασία, ανάδειξη και προβολή του σύγχρονου πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Θεσσαλονίκης αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων και νέων τρόπων προσέγγιση του πολιτιστικού αγαθού. Τα τεκμήρια αυτά αποτελούν πολύτιμο πολιτιστικό υλικό της εθνικής μας κληρονομιάς που συμβάλλει στην προβολή του νεοελληνικού πολιτισμού, απαραίτητο εργαλείο στην έρευνα και τη διδασκαλία κυρίως των ανθρωπιστικών και όχι μόνο επιστημών.

Η υλοποίηση των στόχων του έργου θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθιέρωση της Ελλάδας, ως έναν από τους σπουδαιότερους διαχειριστές και διαθέτες ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος. Άμεσα ωφελούμενοι θα είναι ερευνητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, φιλόλογοι και έμμεσα ωφελούμενοι το σύνολο του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και μορφωτικά ιδρύματα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχεία, πνευματικά ιδρύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ