22.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΧαρακτηρισμός ως διατηρητέων έξι (6) κτιρίων που βρίσκονται επί των οδών: Εγνατίας...

Χαρακτηρισμός ως διατηρητέων έξι (6) κτιρίων που βρίσκονται επί των οδών: Εγνατίας 111, Παστέρ 15, Αγίου Δημητρίου 67, Αγίου Δημητρίου 84 και Μακεδονικής Αμύνης 21, Μητροπόλεως 96, Τσιμισκή 113 και Δ. Γούναρη 17, στη Θεσσαλονίκη, έργα του αρχιτέκτονα Γ. Μανούσου και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), με την υπ’ αριθ. 481/16-04-2024 αιτιολογική έκθεσή του πρότεινε το χαρακτηρισμό ως διατηρητέων έξι (6) κτιρίων που βρίσκονται επί των οδών: Εγνατίας 111, Παστέρ 15, Αγίου Δημητρίου 67, Αγίου Δημητρίου 84 και Μακεδονικής Αμύνης 21, Μητροπόλεως 96, Τσιμισκή 113 και Δ. Γούναρη 17, στη Θεσσαλονίκη, έργα του αρχιτέκτονα Γ. Μανούσου και τον καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καλούμε τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες των ακινήτων να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας (www.thessaloniki.gr/κάτοικος/ο Δήμος/Γενική Διεύθυνση/Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών/Δημοσιεύσεις), ή σε περίπτωση αδυναμίας να προσέρχονται στη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών, Αγγελάκη 13, ή στην αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού/ Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων/ Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), στο Διοικητήριο, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, και κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να λάβουν γνώση της παραπάνω έκθεσης και μέσα σε προθεσμία ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ή την παραλαβή της αιτιολογικής έκθεσης, για να διατυπώσουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους ή τη συμφωνία τους προς την αρμόδια Υπηρεσία (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού/ Τμήμα Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων/ Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης), στο Διοικητήριο.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 481/16-04-2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ