14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΧρηματοδοτούμεναΠΕΠΥποστήριξη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

Υποστήριξη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: Υποστήριξη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης  στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με κωδικό MIS: 5030564 και εγκεκριμένη δαπάνη 74.400 ευρώ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ: Όλες οι δράσεις αποκεντρωμένης διαχείρισης απαιτούν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και μια κοινωνία πολιτών που είναι ενημερωμένη και ώριμη να συναποφασίσει προς την κατεύθυνση αυτή και αποτελεί μία παράμετρο που εξασφαλίζει την επιτυχημένη υλοποίηση του σχεδίου δράσης. Κλειδί στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών, αποτελούν οι συνεχείς και οργανωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης και η διαμόρφωση μιας Κοινής Περιβαλλοντικής Δέσμευσης των πολιτών, αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, οικολογικών ομάδων, παραγωγικών κλάδων και επιστημονικών και ακαδημαϊκών φορέων της πόλης που θα στοχεύει στην ενθάρρυνση των κοινωνικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση των Δράσεων του ΤΣΑΔΑ Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η διάχυση πληροφοριών αναφορικά με την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με παράλληλη διεύρυνση του βαθμού ευαισθητοποίησης των δημοτών. Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου υλοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

1.Καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών με στόχο την καλλιέργεια και περαιτέρω ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

2.Εκδηλώσεις (σεμινάρια, ενημερώσεις, ημερίδες, φεστιβάλ, κλπ) σε θέματα εθελοντισμού, και περιβαλλοντικής προστασίας.

3.Σχεδιασμός εθελοντικών δράσεων για το περιβάλλον σε τοπικό επίπεδο.

4.Προμήθεια προωθητικού υλικού για την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ» όπως γραφιστικά, εκτυπώσεις, έντυπα, αφίσες, μπάνερς, φυλλάδια, προσκλήσεις, τηλεοπτικά σποτ, κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ