24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούΤουρισμόςΤο Smithsonian channel στη Θεσσαλονίκη

Το Smithsonian channel στη Θεσσαλονίκη

Το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης φιλοξένησε το σημαντικό αμερικανικό κανάλι συνδρομητικής τηλεόρασης Smithsonian Channel. Το κανάλι παρουσιάζει πρωτότυπα ντοκιμαντέρ μέσα από ένα ευρύ φάσμα ιστορικών, επιστημονικών και πολιτιστικών θεμάτων. Περίπου 33,6 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά λαμβάνουν το Smithsonian Channel, ενώ διατίθεται επίσης ως υπηρεσία κατ ‘απαίτηση (on demand) στην Ευρώπη. Από το 2020, το κανάλι Smithsonian: UK & Ireland μεταδίδει τις καλωδιακές και δορυφορικές εκπομπές δωρεάν.
Η πετυχημένη παραγωγή Aerial America η οποία πρόβαλε καθεμία από τις 50 πολιτείες, με ειδικά επεισόδια, επεκτάθηκε στη Δυτική Ευρώπη και ακολούθησαν τα ντοκιμαντέρ Aerial Ireland, Aerial New Zealand, Aerial Africa, Aerial Britain, και China from Above. Φέτος επιλέχθηκε η Ελλάδα ως συνέχεια, με την παραγωγή Aerial Greece. Η Θεσσαλονίκη και η βαρυσήμαντη ιστορία της πόλης, δε θα μπορούσε να λείπει από την εκπομπή.
Το εξαμελές συνεργείο, το οποίο πραγματοποίησε λήψεις της πόλης μόνο με drown, εστίασε στα βήματα του Απόστολου Παύλου, στη Μονή Βλατάδων, ενώ περπάτησε βήμα βήμα όλη την πόλη, από την παραλία στο Λευκό Πύργο, στην Αγία Σοφία, στη Ροτόντα, στην άνω Πόλη αλλά και στο νεκροταφείο τρένων και στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Ενθουσιασμένοι από την αύρα της πόλης και τους ανθρώπους της, υποσχέθηκαν να επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον και συνέχισαν το ταξίδι τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ