17.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΤο OpenBudgets.eu στους 50 φιναλίστ για το “Innovation Radar Prize 2018”

Το OpenBudgets.eu στους 50 φιναλίστ για το “Innovation Radar Prize 2018”

Το OpenBudgets.eu, στο οποίο συμμετέχουν το Open Knowledge Greece, το Open Knowledge Foundation LBG και το Fraunhofer Gesellschaft Zur Foerderung Der Angewandten Forschung E.V, έχει επιλεγεί ως ένας από τους 50 φιναλίστ για το “Innovation Radar Prize 2018” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σύνολο 3014 υποψηφιοτήτων. Το συγκεκριμένο βραβείο στρέφει το προβάδισμα στην υψηλής ποιότητας καινοτομική αριστεία που αναδύεται από το Horizon 2020.

Η πλατφόρμα OpenBudgets.eu λειτούργησε δοκιμαστικά και ελέγχθηκε ως προς την αποτελεσματικότητά της από ευρωπαϊκές πόλεις. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πάντα καινοτόμες ιδέες, οι οποίες προωθούν την ανοικτότητα, ήταν ένας από τους Δήμους οι οποίοι εφάρμοσαν πιλοτικά την πλατφόρμα, προκειμένου να σημειωθούν οι δυνατότητες και οι αδυναμίες αυτής, με στόχο τη βελτίωσή της. Η πλατφόρμα έχει ενσωματωθεί σε ένα   Πίνακας Ελέγχου του Πολίτη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνει σε ένα μέρος τα δεδομένα της πόλης που αποθηκεύονται σε πολλές βάσεις δεδομένων και εμφανίζει τα αποτελέσματα με τρόπο που οι δημότες μπορούν εύκολα να καταλάβουν, μέσω οπτικοποιήσεων.

Για τις 50 επικρατέστερες προτάσεις έχει ξεκινήσει δημόσια ψηφοφορία από τις 29 Οκτωβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου 2018.

Οι τελικές  50 προτάσεις ομαδοποιούνται σε πέντε κατηγορίες, με δέκα (10) φιναλίστ σε κάθε κατηγορία:

  • Tech for Society – αναγνωρίζοντας  τεχνολογίες  που επηρεάζουν την κοινωνία και τους πολίτες
  • Excellent Science – επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει την τεχνολογική πρόοδο του αύριο
  • Industrial & Enabling Tech –  η επόμενη γενιά τεχνολογίας και εξαρτημάτων που υποστηρίζουν τη βιομηχανία
  • Best Young SME – αναγνωρίζοντας δυναμικές νέες SME (που δημιουργήθηκαν το 2013 ή αργότερα) που αναπτύσσουν μεγάλες καινοτομίες με χρηματοδότηση από την ΕΕ
  • Best early stage innovation – αναγνωρίζοντας καινοτομίες που παρουσιάζουν υπόσχεση στα αρχικά στάδια των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ

Οι τέσσερις (4) πρώτοι σε ψήφους καινοτόμοι από κάθε κατηγορία θα προχωρήσουν στον τελικό. Οι  20 προτάσεις  με τις περισσότερες ψήφους θα εξετασθούν από κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων στη Βιέννη στις 5 Δεκεμβρίου 2018. Η επιτροπή θα αποφασίσει για έναν νικητή από κάθε κατηγορία και έναν συνολικό νικητή του «Grand Prix» που θα παρουσιαστεί σε τελετή στις 6 Δεκέμβριος 2018.

Το OpenBudgets.eu συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία Tech for Society. Μπορείτε να ψηφίζετε για το openbudgets.eu εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ