16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΣυμβούλιο ένταξης μεταναστώνΠρογράμματαΤοπικό σχέδιο ένταξης στα πλαίσια του προγράμματος Arrival Cities

Τοπικό σχέδιο ένταξης στα πλαίσια του προγράμματος Arrival Cities

Με την υιοθέτηση ενός πλαισίου στρατηγικής αντιμετώπισης θεμάτων ένταξης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει σε μια πιο αποτελεσματική αστική διαχείριση για να εξυπηρετήσει τους προσφυγικούς πληθυσμούς και τις ανάγκες τους, με τελικό στόχο την δημιουργία μιας φιλόξενης πόλης, χωρίς αποκλεισμούς, η οποία ασπάζεται την διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στόχοι του Τοπικού Σχεδίου είναι:

  • η ανάπτυξη και ενίσχυση των απαραιτήτων διοικητικών δομών και υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν ως αρμοδιότητα τη διαχείριση πολυπολιτισμικών ευάλωτων ομάδων.
  • η ενίσχυση των υπηρεσιών αυτών μέσω συντονισμού με άλλους κύριους εθνικούς και διεθνείς φορείς όπως και με την κοινωνία των πολιτών.
  • η διαμόρφωση ενός δυναμικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ένταξη και συμπερίληψη προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών στην πόλη και στην ελληνική κοινωνία με σεβασμό στην διαφορετικότητα και σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
  • στην υιοθέτηση και προώθηση μιας προσέγγισης βασισμένης στα δικαιώματα όπου παλιές και νέες πολυπολιτισμικές κοινότητες θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και, με τον τρόπο αυτό, θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην ζωή της Πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ