24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΣυνεργασία με τους “Γιατρούς του Κόσμου” για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και...

Συνεργασία με τους “Γιατρούς του Κόσμου” για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και για τη δημιουργία νέου κοινωνικού ιατρείου επί της οδού Λαγκαδά

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύει την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης προς τους ωφελούμενους του Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων διευρύνοντας τη συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, με βάση το υπάρχον  Μνημόνιο Συνεργασίας.

Συγκεκριμένα οι εν δυνάμει ωφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και διαβιούν σε επισφαλείς στεγαστικές συνθήκες , έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( ψυχολόγος , ψυχίατρος ).

Οι υπηρεσίες παρέχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με κλήση στον αριθμό 2310 566 641 επί της οδού Μοναστηρίου 62 (4ος όροφος του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας  του Δήμου Θεσσαλονίκης) . 

Επιπλέον ο  Δήμος Θεσσαλονίκης και οι Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, στοχεύουν στη δημιουργία και τη λειτουργία του Κοινωνικού Πολυϊατρείου επί της οδού Λαγκαδά με Γαλανάκη (περιοχή «Δωδεκαόροφων»), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος είναι η λειτουργία βασικών ιατρικών υπηρεσιών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής, Γυναικολογίας, Παθολογίας, Ψυχιατρικής ενώ το έργο του Πολυϊατρείου θα πλαισιώνεται από επιπρόσθετες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η οφθαλμιατρική, η δερματολογική, η ακτινολογική και η ορθοπεδική.

Η δημιουργία του Κοινωνικού Πολυιατρείου στην Δ/νση Λαγκαδά-Γαλανάκη με τη συνεργασία των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4- Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55) θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Για την έναρξη λειτουργίας του, θα ακολουθήσει ανακοίνωση ενημέρωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ