22.3 C
Thessaloniki

Συνέντευξη τύπου – The / Saloniki Sound Festival

Το πρόγραμμα του «The/saloniki Sound Festival» και των συναυλιών των Ορχηστρών του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Συμφωνικής και της Φιλαρμονικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

Το «The/saloniki Sound Festival» θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, σε τέσσερεις εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, τον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομαρχίας (βίλα Αλλατίνη), το Θέατρο Κήπου, τον Προβλήτα Α’ του Ο.Λ.Θ. και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν περισσότερα από 15 μουσικά σχήματα και DJs από την Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εργαστήρια (workshops) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στη διοργάνωση τόνισε: «Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη μια παρόμοια εκδήλωση και φαίνεται ότι θα καθιερωθεί σε μουσικό γεγονός, καθώς φέτος θα διαρκέσει για μια εβδομάδα. Από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου σχεδιάζαμε ένα εαρινό φεστιβάλ και σταδιακά διαμορφώνεται η αντίληψη ότι ο Ιούνιος μπορεί να γίνει ο μήνας των μουσικών φεστιβάλ».

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ακόμη ότι ο Δήμος ανοίγει την πόρτα του στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες, καθώς η πόλη διαθέτει πολλά μουσικά ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σχήματα: «Υπάρχει στο σκεπτικό μας το να δώσουμε τόπο και δυνατότητες προκειμένου να βγουν στην επιφάνεια νέα σχήματα, αφήνοντας παράλληλα το χρόνο να ωριμάζουν οι καταστάσεις και να εξελίσσονται. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια το συγκεκριμένο φεστιβάλ να γίνει κέντρο για όλα τα Βαλκάνια».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του Δήμου αποτελεί η συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης: «Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι μόνο παραγωγός εκδηλώσεων, αλλά να λειτουργεί και ως πλατφόρμα συνεργασίας διαφόρων ομάδων, δημιουργών, καλλιτεχνικών φορέων και συλλόγων». Η ίδια αναφερόμενη στον προγραμματισμό του φεστιβάλ διευκρίνισε: «Φέτος με τη συνεργασία της δημιουργικής ομάδας SoulFood Thessaloniki το ‘’The/saloniki Sound Festival’’ διευρύνεται ως προς τα είδη της μουσικής και τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν και στους χώρους της πόλης που το φιλοξενούν, όπως ο χώρος της παλιάς Νομαρχίας και το ανοιχτό Θέατρο Κήπου. Επιπλέον ο ΟΛΘ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τη νέα διοίκησή του, μας παραχώρησε τους χώρους του για τις ανάγκες μιας διοργάνωσης που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί μακριά από τη θάλασσα. Η πόλη μας είναι θάλασσα, οι μουσικές είναι θάλασσα».

Παράλληλα, η Αντιδήμαρχος αναφερόμενη στις εκδηλώσεις της Συμφωνικής και Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου τόνισε: «Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της μουσικής για τη Θεσσαλονίκη  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου, η Συμφωνική Ορχήστρα, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Ανατόλια, θα εμφανιστεί στις 20 Ιουνίου σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα, ένα μνημείο που έχουμε διεκδικήσει με πολύ πάθος για να γίνει ένας χώρος πρωτίστως πολιτισμού. Την επόμενη ημέρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα με αρχιμουσικό τον Κλεάνθη Ζαρίμπα και η rock μπάντα του Γιώργου Φωκά, θα συμπράξουν σε ένα άκουσμα συμφωνικού ροκ με έμπνευση τους θρυλικούς Queen, στην πλατεία του Λευκού Πύργου».

Τέλος, όπως επισήμανε η Έλλη Χρυσίδου, στο πλαίσιο των συνεργειών με όμορους δήμους, η Συμφωνική Ορχήστρα θα δώσει συναυλία στις 24 Ιουνίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στον αύλειο χώρο των Βασιλικών Μακεδονικών Τάφων των Αιγών.

Το πρόγραμμα του «The/saloniki Sound  Festival» εδώ

Φωτογραφίες Εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ