18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες αλλά και τα έργα αναβάθμισης στο λιμάνι βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα (20/4) το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

“Η επιτυχία, η ανάπτυξη, η εξέλιξη της πόλης είναι πάντα στη θάλασσα, είναι  στο λιμάνι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί με την ανακοίνωση από μέρους του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες ικανοποιείται ένα αίτημα της αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης.

Συγχρόνως, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως αναλήφθηκαν δεσμεύσεις από τον Υπουργό για έργα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, για την έκτη προβλήτα και την αξιοποίηση του επιβατικού σταθμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα συνεργασίας Δήμου, Υπουργείου και ΟΛΘ για την αξιοποίηση της πρώτης προβλήτας και των κτιρίων που έχουν παραχωρηθεί στη χρήση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Η Θεσσαλονίκη ως μητροπολιτικό κέντρο της Βορείου Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων συνολικά πρέπει να έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές”, ανέφερε από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο. “Αυτό θα συνδυαστεί με τη δρομολόγηση νέων πλοίων, σύμφωνων με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες και κανονισμούς”, σημείωσε ο Υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προκηρυχθεί νέα επιδοτούμενη γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες με γρήγορο πλοίο -επιβατικό οχηματαγωγό. “Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι της πόλης, της Βορείου Ελλάδος, θα μπορούν με απευθείας σύνδεση να επισκεφθούν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο. Αυτό θα βοηθήσει σε τουριστικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο τόσο τους νησιώτες όσο και τη Θεσσαλονίκη”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τον Υπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ενώ από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και ο Γενικός Γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ