18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των...

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον

Συνάντηση με τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον είχε σήμερα (17/02) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε επενδύσεις και αυτό ακριβώς παρουσιάσαμε: τη Θεσσαλονίκη που αλλάζει, που αναπτύσσεται, τη Θεσσαλονίκη όπου δημιουργούνται θέσεις εργασίας», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων έγινε εκτενής συζήτηση για τις αμερικανικές επενδύσεις στην πόλη και στην περιοχή. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν τα καινούρια κινηματογραφικά πρότζεκτ που προετοιμάζονται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή αλλά και θέματα που αφορούν συνεργασίες σε πρόσθετους νευραλγικούς τομείς, όπως σε αυτόν του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Από την πλευρά της η Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες υπογράμμισε ότι είναι μακρές και ιστορικές. Ενδεικτικά η κυρία Όλσον μίλησε για τη στενή συνεργασία που υπάρχει ήδη σε πεδία όπως η οικονομία και οι επενδύσεις, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία στη Θεσσαλονίκη κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, όπως η Pfizer, η Deloitte και η Cisco.  

Όπως σημείωσε η ίδια, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαν ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουν «για το μέλλον και για τις προοπτικές μελλοντικών επενδύσεων όχι μόνο στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και σε αυτόν της καθαρής ενέργειας ή της κινηματογραφικής βιομηχανίας». Αναφερόμενη, εξάλλου, συγκεκριμένα στο πεδίο του τουρισμού, η κυρία Όλσον σημείωσε ότι η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει παγκόσμια απήχηση.

Κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ συνόδευσε η Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ