24.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη...

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο: Αναβαθμίζεται το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο ΕΛ.ΑΣ. – Δημοτικής Αστυνομίας

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο υποδέχθηκε σήμερα (18/1) στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ζέρβας έθεσε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα δυσκολότερα θέματα που απασχολούν την πόλη. 

“Εκείνο που ζήτησα από τον Υπουργό είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσία τροχονόμων, η παρουσία περισσότερων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους μας. Και από την άλλη πλευρά είναι πολύ σημαντική η ενίσχυση και της Δημοτικής Αστυνομίας, που με μόλις 81 άτομα σήμερα κάνει  εξαιρετική δουλειά”, ανέφερε ο κ. Ζέρβας. 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, όπου και ενημερώθηκε για σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από την υπηρεσία. “Η Δημοτική Αστυνομία επέδειξε στον Υπουργό τις πρωτοβουλίες και τις δυνατότητες που έχει στη διαχείριση προβλημάτων. Υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία που κάθε μέρα οικοδομείται σε μεγαλύτερο βαθμό και σε υψηλότερο επίπεδο με τη συνεργασία και της Ελληνικής Αστυνομίας”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει θέσει το ζήτημα της ασφάλειας πολύ ψηλά στην ατζέντα της.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη “στενότατη και αποτελεσματική” συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου. 

“Η συνεργασία είναι καθημερινή, είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, υπάρχει σημαντική βελτίωση με κάμψη των δεικτών χαμηλής εγκληματικότητας, το οποίο είναι σπουδαίο”, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προαναγγέλλοντας την αναβάθμιση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, που, όπως είπε, “οφείλεται στην εθελοντική εργασία των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι πρότυπο σημαντικής δουλειάς και πρότυπο αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και της ΕΛΑΣ”.                             

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

Καταλυτική χαρακτήρισε από την πλευρά του την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. “Με την προσωπική διάγνωση που έκανε σε επιτόπου προβλήματα είτε αφορούν αυτά τη δυτική πλευρά της πόλης είτε αφορούν τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, όχι μονάχα είδε εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα, αλλά ουσιαστικά δρομολόγησε και συγκεκριμένες λύσεις, είτε αφορά αυτό κτιριακές εγκαταστάσεις αστυνομικών τμημάτων είτε καίρια θέματα, όπως το κυκλοφοριακό”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης. Ο ίδιος, εξάλλου, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην “αγαστή και συνεχή”, όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ