23.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΣυνάντηση με μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Συνάντηση με μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

 

Με μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως εταίροι στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, KA229 με τίτλο «Acting now for the Future» από την Πορτογαλία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Λιθουανία και τα Χανιά, φιλοξενούμενοι από το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η κυκλική οικονομία και η σημασία της ανακύκλωσης στα σχολεία.

Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης μια επιστολή, εκθέτοντας τους προβληματισμούς τους γύρω από την κλιματική αλλαγή, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για την πολιτική του Δήμου στο θέμα της ανακύκλωσης.

Μιλώντας στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Θεσσαλονίκη είναι πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση σε πανελλαδικό επίπεδο με ποσοστό 26%, τονίζοντας πάντως ότι ο Δήμος εργάζεται στοχευμένα, ώστε τα ποσοστά αυτά να αυξηθούν.

Η ανακύκλωση στα σχολεία είναι ο προάγγελος για την ανακύκλωση και στην καθημερινή μας ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι όλο και περισσότερο πραγματοποιούνται νέες δράσεις που επιδεικνύουν τη σημασία της ανακύκλωσης! Ο στόχος μας ως διοίκηση, μέσω της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ειδικά στα σχολεία, είναι να διευρύνουμε το νόημα της ανακύκλωσης αλλά και να αυξήσουμε τα ποσοστά των απορριμμάτων που μπορούν να ανακυκλωθούν” ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία με σεμινάρια και πολλές άλλες σχετικές δράσεις” κατέληξε η Αντιδήμαρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ