16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΣυμμετοχή στην πανευρωπαϊκή δράση 'Kidical Mass'

Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή δράση ‘Kidical Mass’

Είναι γεγονός ότι το ποδήλατο αφήνει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά!!
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Π.Α.Σ.Θ.), συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή δράση ‘Kidical Mass‘ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας.
Η δράση περιλαμβάνει ποδηλατοδιαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί επί της Τσιμισκή, θα κατέβει από Σαλαμίνος στη Λεωφόρο Νίκης (επί του ποδηλατόδρομου) και θα καταλήξει στην παραλία και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα μάθουν περισσότερα για το ποδήλατο.
 
Τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες.
 
**Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να είναι υγιείς, καθώς φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε περίπτωση και καθόλη τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης, το ποδήλατό τους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για τη βόλτα και να φορούν κράνος. Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά άνω των 8 ετών, εφόσον ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικούς τροχούς και με την παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ