18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣυμμαχία Δήμου Θεσσαλονίκης και Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για την υποστήριξη...

Συμμαχία Δήμου Θεσσαλονίκης και Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων

Κοινές δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναπτύσσουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, όπως προβλέπει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα το πρωί.

Το μνημόνιο, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει τη στενή συνεργασία των δύο φορέων ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, υπέγραψαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Νικόλαος Πέντζος.

Για μια συνεργασία που βοηθάει στην επούλωση των πληγών που δημιουργεί η υγειονομική κρίση μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, τα Επιμελητήρια (ΕΒΕΘ, ΒΕΘ και ΕΕΘ), ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων για τη δημιουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, οι παραγωγικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μια “συμμαχία του καλού”, δίνοντας μέσα από δράσεις αυθεντικής προσφοράς ουσιαστική υπόσταση στην έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. “Μαζί με τον Δήμο Θεσσαλονίκης το Δίκτυο και οι φορείς δεσμεύονται σε έναν κοινό δρόμο συνεργασίας που θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητα σε μια σειρά ζητημάτων”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος υπογράμμισε ότι καθίσταται σαφές πως η κοινωνική εταιρική ευθύνη αποδίδει πραγματικά, καθώς αποτελεί “δείγμα ανθρωπιάς, δείγμα συνέργειας και δείγμα δημιουργίας”.

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Πέντζος δήλωσε πως το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων που ως στόχο έχουν την υποστήριξη ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας στην καθημερινότητά τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ