12.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΠρόσκληση: Καφέ Πολυγλωσσίας SLYMS ERASMUS+ YOUTH, Θεσσαλονίκη 2019. Βίλλα Πετρίδη

Πρόσκληση: Καφέ Πολυγλωσσίας SLYMS ERASMUS+ YOUTH, Θεσσαλονίκη 2019. Βίλλα Πετρίδη

Καφέ Πολυγλωσσίας SLYMS ERASMUS+ YOUTH, Θεσσαλονίκη 2019. Βίλλα Πετρίδη.

Ημερομηνία: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στις 18:00 ώρα.
Τόπος: «Βίλλα Πετρίδη» (οδός: Αναγεννήσεως 10)

Αγαπητά μέλη των Γιορτών Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αγαπητοί συνάδελφοι, πολίτες και εθελοντές του έργου,

 στο πλαίσιο του Προγράμματος SLYMS ERASMUS+ YOUTH  (Κοινωνικο-πολιτισμική Μάθηση για Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με θεσμούς και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Καφέ Πολυγλωσσίας SLYMS ERASMUS+ Youth της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας και προκειμένου να πάρετε μέρος στην έρευνα-δράση του Προγράμματος SLYMS με την ιδιότητα του ερευνητή-εκπαιδευτή των Γιορτών Πολυγλωσσίας του Δήμου.

Στο Καφέ Πολυγλωσσίας SLYMS θα πραγματοποιηθεί σύντομη παρουσίαση της εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, καθώς και σχετικού ερωτηματολογίου έρευνας-δράσης, με σκοπό την αποτύπωση της εμπειρίας σας, τον ενεργή στοχασμό πάνω στα κοινωνικοπολιτισμικά οφέλη της Γιορτής, την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών σας προτάσεων.

Είστε προσκεκλημένοι να συμμετέχετε υποστηρικτικά στο ερευνητικό έργο SLYMS,είτε ως εκπαιδευτές ή σχεδιαστές και εμψυχωτές εθελοντών και μαθητών.

Mε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου τύπου έρευνα-δράση σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μαθησιακά δεδομένα βασισμένα στη δική σας εμπειρία και τα δικά σας σχέδια εργασίας.

Επιπλέον, θα ενημερωθείτε για παιδαγωγικές δράσεις, oι οποίες προβλέπεται να οργανωθούν στο πλαίσιο της διεύρυνσης της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, θα γνωρίσετε παρεμβάσεις άτυπης εκπαίδευσης για την ένταξη και την κοινωνική μάθηση, θα στοχαστείτε, θα συγκινηθείτε από αφηγήσεις συμμετεχόντων του έργου, θα μοιραστείτε ιδέες για σχέδια εργασίας και αυθεντικές πρακτικές πολυγλωσσίας στην κοινότητα και την εκπαίδευση.

Θα μπορείτε επίσης, να δηλώσετε συμμετοχή για την επόμενη επιμόρφωση δράση του έργου της Γιορτής, βασισμένη στο εγχειρίδιο SLYMS.

Τα Καφέ Πολυγλωσσίας αποσκοπούν στην επικοινωνία  και την επαφή με άλλες γλώσσες ,προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο δικτύου συνεργασίας.

Σας περιμένουμε με την πεποίθηση ότι η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας μπορεί να συμβάλλει στην ανοιχτή και αυθόρμητη μόρφωση, ευθυγραμμίζοντας πεποιθήσεις και οπτικές προς τα κοινά μας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας: http://slyms.uth.gr/ καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης https://www.facebook.com/SLYMS-2041350812853132/

Μπορείτε ταυτόχρονα να παρουσιάζετε σχετικές δράσεις σας στη σελίδα της ερευνητικής ομάδας εκπαιδευτικής πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή https://langtrips.wordpress.com/

Χορηγοί επικοινωνίας: Διαδικτυακό ραδιόφωνο: StarClassic .gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης κ. Ιωάννη Σταθόπουλο στο τηλέφωνο 2313 318665 καθώς και με την επιστημονική συνεργάτιδα του έργου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης κα. Μουμτζίδου στο τηλέφωνο 6942525050.

 Πατώντας εδώ θα βρείτε την πρόσκληση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο