22.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Εξυπηρέτησης ΕπιχειρηματίαΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Θεσσαλονίκης ...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την εορταστική περίοδο 2019-2020

Κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2019-2020, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την ονομασία «Χωριό των Μαγεμένων», οι οποίες θα διεξαχθούν στον χώρο της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας (πίσω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικη Αγορά από τις 14 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 2 Ιανουαρίου 2020.

Στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα τοποθετηθούν τριάντα εννέα (39) ξύλινοι οικίσκοιπερίπτερα που θα διατεθούν σε επαγγελματίες ειδών εστίασης και άλλων ειδών, οι οποίοι πρέπει να κατέχουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και να πληρούν τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας περί συμμετοχής στις υπαίθριες οργανωμένες αγορές και της υγειονομικής νομοθεσίας.

 Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά θα διατίθενται προς πώληση τα παρακάτω είδη:

  • Κρύα σάντουιτς, hot dog, πίτσα, τοστ, μικρογεύματα και σάντουιτς με ψητά τεμάχια κρέατος (σουβλάκι, μπιφτέκι κ.λ.π.), μικρογεύματα και σάντουιτς θαλασσινών, λαχανικά ως συστατικά των σάντουϊτς, σαλάτες, πατάτες, σούπες
  • Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά (σιροπιαστά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτες, χαλβάς, αμυγδαλωτά κ.λ.π.)
  • Πίτες παραδοσιακές, σφολιατοειδή, παραδοσιακά προϊόντα ζύμης (λουκουμάδες-ντόνατς, πιροσκί, κ.λ.π.)
  • Κρέπες, βάφλες, ζαχαρωτά, καραμέλες, σοκολάτες, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, χύμα παγωτό, γιαούρτι (όχι ποπ κορν, κάστανα, μαλλί της γριάς)
  • Ζεστά και κρύα ροφήματα και αλκοολούχα ποτά (καφές, τσάι, σοκολάτα, σαλέπι, κρασί, μπύρες, κοκτέιλς, κ.λ.π.)
  • Παραδοσιακά μεταποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ζυμαρικά κ.λ.π.)
  • Χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, αρωματικά είδη και προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, αρώματα, καλλυντικά, κ.λ.π.)
  • Βιβλία
  • Οποιοδήποτε άλλο προϊόν κριθεί από την Επιτροπή Εποπτείας ότι πληροί της προϋποθέσεις της νομοθεσίας και είναι κατάλληλο για να πωλείται στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην Αγορά υποβάλλουν αίτηση (κατεβάστε την ΕΔΩ) συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Φωτοαντίγραφο άδειας εμπορικής δραστηριότητας ή βεβαίωσης δραστηριοποίησης σε υπαίθριες αγορές* κατά περίπτωση
  3. Πιστοποιητικό υγείας, εφόσον πρόκειται για πώληση τροφίμων και ποτών
  4. Αναλυτικό τιμοκατάλογο ανώτατων τιμών των διατιθέμενων ειδών

(* Η βεβαίωση δραστηριοποίησης σε υπαίθριες οργανωμένες αγορές ετήσιας διάρκειας, η οποία αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό για τους επαγγελματίες που δεν κατέχουν άδεια υπαίθριου εμπορίου ή λαϊκής αγοράς, εκδίδεται από τον δήμο μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου με την κατάθεση των κάτωθι δικαιολογητικών:

α. βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS με ΚΑΔ σχετικό με δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο,

β. βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS ή βεβαίωση απαλλαγής από αρμόδια φορολογική αρχή,

γ. πιστοποιητικό υγείας (για πώληση τροφίμων και ποτών)

δ. φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κατά περίπτωση και άδεια διαμονής σε ισχύ.)

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 18 έως και 25 Νοεμβρίου 2019. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@thessaloniki.gr είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία ή εξουσιοδότηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία (ισόγειο κτιρίου Β’), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων-περιπτέρων θα διενεργηθεί κλήρωση στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ελέγχου των δικαιολογητικών και διενέργειας της κλήρωσης θα εκδοθεί κατάλογος συμμετεχόντων, ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν το τέλος ύψους τριακοσίων (300) ευρώ υπέρ του δήμου και κατόπιν να εκδοθεί η απόφαση έγκρισης συμμετοχής τους στην Αγορά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία, στα τηλέφωνα 2313317285 (κα Αμπαρά) και 2313317277 (κα Παπαϊωάννου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ