18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόσκληση για την οργάνωση της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, "H μόρφωση στο δρόμο...

Πρόσκληση για την οργάνωση της 6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, “H μόρφωση στο δρόμο για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εναρκτήρια συνάντηση της “6ης Γιορτής Πολυγλωσσίας”, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 για να ενημερωθείτε σχετικά με την αναδρομή των πεπραγμένων της προηγούμενης “γιορτής”, αλλά και για την μέχρι τώρα κοινή μας εμπειρία, ως έργο κουλτούρας και πολιτισμού της πόλης. Επίσης, θα αναπτυχθεί η φετινή θεματολογία και θα παρουσιαστούν οι νέοι χώροι στην Α προβλήτα στο Λιμάνι, όπου θα ολοκληρωθούν οι δράσεις της “γιορτής” το τριήμερο από 18 έως 20 Μαίου 2018.

Είστε προσκεκλημένοι να τοποθετηθείτε ως πολίτες, φορείς, πολιτισμικές ομάδες, εκπρόσωποι αλλόγλωσσων κοινοτήτων, εκπαιδευτικοί και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ως εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων γονέων, αλλά και ως ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι θα θελήσετε να συμμετάσχετε ενεργά στη διαδικασία. Στην 1η συνάντηση, αναμένουμε να προταθούν νέα σχήματα συνεργασίας, πλαισιωμένη δικτύωση, κινητικότητα και επικοινωνία καθώς και νέα ρεύματα σκέψης, για το τι συνιστά ανθεκτικότητα της κοινωνίας και ευ ζειν των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι, ότι, οι σχέσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν στις Γιορτές Πολυγλωσσίας, ενεργοποιούνται θετικά όλον τον υπόλοιπο χρόνο, δημιουργώντας ένα πλέγμα κοινών και συμπληρωματικών δράσεων.

Σας περιμένουμε με την πεποίθηση ότι η “6η Γιορτή Πολυγλωσσίας”, η διάρκεια της οποίας αυξάνει σε μία (1) εβδομάδα με περιφερειακές δράσεις και εκδηλώσεις και με έμφαση στη μόρφωση μέσα από τον γραμματισμό, την πολυγλωσσία και την τέχνη στο δρόμο, μπορεί να συμβάλλει στην ανοιχτή και αυθόρμητη μόρφωση, ευθυγραμμίζοντας πεποιθήσεις και οπτικές προς τα κοινά μας.

για την πρόσκληση της εκδήλωσης, πατήστε  εδώ:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ