18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της Πρότυπης Σχολικής Βιβλιοθήκης - Μάιος 2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πρότυπης Σχολικής Βιβλιοθήκης – Μάιος 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ

Γιορτή της Μητέρας

6/5/2019  5μ.μ-6μ.μ

«Χρόνια πολλά μαμά» Διαλέγω και δίνω χρώμα στην αγάπη . Εικαστική δραστηριότητα με την βοήθεια της εθελόντριας -ζωγράφου Μελίνα Ιωαννίδου

7/5/2019 5μ.μ-6μ.μ

Μαμά μ΄αγαπάς /Joosse  Barbara

Οι  μαμάδες αγαπούν πολύ τα παιδιά τους. Αν όμως εκείνα κάνουν μια σκανταλιά, πάλι τα αγαπούν; Ναι, πάλι τα αγαπούν. Κι αν κάνουν και δεύτερη σκανταλιά; Και τρίτη; Και τέταρτη… και πέμπτη… και έκτη…Ανάγνωση παραμυθιού και  θα «παίξουμε με την ποίηση» ενώνοντας στίχους  ,χωρίζοντας λέξεις, εκφράζοντας συναισθήματα και  και θα φτιάξουμε το δικό μας ποιηματάκι για να το αφιερώσουμε στην μανούλα μας.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, πολύχρωμα   χαρτόνια, ψαλίδι μαρκαδόρους η καραμπογιές και πολύ φαντασία…

Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη

Για παιδιά 5-8 χρονών

2/5/2019  10.30π.μ-11.30 π.μ

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ελάτε να μοιραστούμε αστείες ιστορίες ,ανέκδοτα ,να κάνουμε αστείες γκριμάτσες και ότι άλλο μπορεί να μας κάνει να «σκάσουμε» από τα γέλια.
Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη

Για όλους μικρούς και μεγάλους

14/5/2019  5μ.μ-6μ.μ

Η κατσούφα πασχαλίτσα/Carle.Eric

Η κατσούφα πασχαλίτσα είναι μια κακομαθημένη εγωίστρια που δεν λέει «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», που δεν μοιράζεται τίποτα με κανέναν και πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη και καλύτερη απ’ όλους τους άλλους. Στο τέλος όμως, η φαντασμένη πασχαλίτσα θα συναντήσει έναν ισάξιο αντίπαλο και θα μάθει να συμπεριφέρεται καλύτερα! Αφήγηση ιστορίας  και στο τέλος  «ζωντανεύουμε» την πρωταγωνίστρια του βιβλίου μας με κατασκευή .
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, μαύρο, κόκκινο και πράσινο   χαρτόνι, ψαλίδι μαρκαδόρους η καραμπογιές ,και πολύ φαντασία…

Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη

Για παιδιά 5-8 χρονών

21/5/2019 5μ.μ-6μ.μ

“Ο ανθρωπάκος της βροχής” ζει πάνω από τα σύννεφα και του αρέσει να κοιμάται πολύ. Όταν ξυπνήσει και διαπιστώσει ότι η γη έχει ανάγκη από βροχή, ανοίγει τις βρύσες του ουρανού και στέλνει ψιχάλες, βροχές και καταιγίδες. Τότε ξαναπέφτει για ύπνο μέχρι να……… Αφήγηση παραμυθιού και τελειώνοντας την ιστορία θα φτιάξουμε μια τρισδιάστατη κατασκευή με τον κύκλο του νερού.
Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: Κόλλα, πολύχρωμα   χαρτόνια, ψαλίδι μαρκαδόρους η καραμπογιές βαμβάκι και πολύ φαντασία…

Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη

Για παιδιά 5-8 χρονών

28/5/2019  5μ.μ-6μ.μ

Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα/ Μπουλιώτης Χρήστος

Όταν η πασχαλίτσα ψάχνει να βρει μια μαύρη βούλα που ξεκόλλησε από το κόκκινο παλτό της, όλα μπορεί να συμβούν στην πόλη. Ακόμη και να παντρευτεί ελέφαντα απ’ την Ινδία. Αφήγηση παραμυθιού και  κάνουμε ζωγραφιές με τους πρωταγωνιστές του παραμυθιού μας , για να στολίσουμε τη γωνιά της βιβλιοθήκης.

Με την βιβλιοθηκονόμο Μπαλικτσή Πηνελόπη

Για παιδιά 5-8 χρονών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ