20.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας - Οκτώβριος 2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας – Οκτώβριος 2019

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αρχαιοτήτων 13

τηλ. 2313 318238

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τετάρτη 2/10/19 στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού “Ένα βιβλίο που ταξιδεύει” της Ιουλίας Κωστοπούλου.

“Αύριο να φέρει ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο για να το διαβάσουμε στην τάξη” λέει η δασκάλα. Και τώρα τι γίνεται που ο μικρός μας ήρωας δεν έχει ούτε ένα βιβλίο δικό του; Ευτυχώς, βρίσκει ένα ξεχασμένο σε ένα παγκάκι στο πάρκο. Πως όμως θα το παρουσιάσει την επόμενη μέρα στο σχολείο; Πρέπει και να ξέρει τι λέει! Έτσι θα διαβάσει το πρώτο του βιβλίο και θα αποκτήσει ένα νέο φίλο, που δεν είναι ούτε παιδί, ούτε μεγάλος…

Προαπαιτούμενα υλικά : ψαλιδάκι, κόλλα UHU

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Τετάρτη 9/10/19 στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού «Όταν ο Λύκος Πεινάει»/Naumann-Villernin Christine».

Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας λύκος κακός, λαίμαργος και τρομακτικός. Εδμόνδος Ευπατρίδης ήταν το όνομα του, και συνέχεια έψαχνε κάτι να βάλει στη κοιλιά του. Μια μέρα του μύρισε ένα κουνελάκι τρυφερό, αφράτο και λαχταριστό. Και ψάχνει τρόπο στο πιάτο του το έρμο να το βάλει, μα μήπως τελικά ανάγκη είχε άλλη; Ελάτε να γνωρίσουμε αυτόν τον λύκο τον κακό μα από τους άλλους τόσο διαφορετικό, να παίξουμε μαζί του και τελικά να αποκτήσουμε έναν καινούργιο φίλο. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και κατασκευή. Εως 15 παιδιά.

Προαπαιτούμενα υλικά : χαρτόνι, ψαλίδι, μαρκαδόροι, κόλλα

Με τη θεατρολόγο Μαρία Τωμαζινάκη.

Τετάρτη 16/10/19 στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού “Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης” της Κατερίνας Τζαβάρα.

Η Λητώ κι ο Πάρης αγαπούν τα βιβλία και τα μυστήρια. Αυτήν τη φορά ψάχνουν να βρουν έναν αόρατο βιβλιοφάγο. Ποιος δαγκώνει βιβλία στην παιδική βιβλιοθήκη; Στη συνέχεια θα παίξουμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χαριτίδου.     

Τετάρτη 23/10/19 στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού «Ο Μύθος της Περσεφόνης».

Μπήκε το Φθινόπωρο και αφού αποχαιρετήσαμε πάλι το γαλάζιο ουρανό, τη ζεστή θάλασσα και τα μυρωδάτα καλοκαιρινά φρούτα, υποδεχόμαστε τα πρωτοβρόχια, τα σύννεφα, τον κρύο αέρα, και τα κίτρινα φύλλα… Μα γιατί άλλαξε πάλι ο καιρός… Τι ωραία που θα ήταν να έχουμε συνέχεια καλοκαίρι..Και αν σας έλεγα πως όλα αυτά ξεκίνησαν μια ωραία μέρα που η όμορφη Περσεφόνη μάζευε λουλούδια σε ένα καταπράσινο  λιβάδι; Ακολουθώντας την γλυκόπικρη ιστορία της Περσεφόνης, διασκεδάζουμε, παίζουμε θέατρο και μαθαίνουμε τις εναλλαγές των εποχών. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι και κατασκευή. Εως 15 παιδιά.

Προαπαιτούμενα υλικά: ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, φύλλα δέντρων, κόλλα. Με τη θεατρολόγο Μαρία Τωμαζινάκη.

Τετάρτη 30/10/2019 στις 6.00μ.μ.

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα γίνει  ένα “Αντιπολεμικό αφιέρωμα” με προβολή βίντεο και αφήγηση του παραμυθιού

“Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Θα ακολουθήσει μία κατασκευή ενός περιστεριού, συμβόλου της ειρήνης.

Προαπαιτούμενα υλικά : ένα λευκό χαρτόνι Α4, ψαλιδάκι.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χαριτίδου.

Πέμπτη 31/10/2019 στις 10-11π.μ. και 11-12μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία Από την ελιά στο λάδι”.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μία διαθεματική προσέγγιση για την ελιά, για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και τα παράγωγά της. Επίσης θα γίνει αναφορά στο ρόλο της ελιάς στην Αρχαία Ελλάδα και στην ελληνική μυθολογία  και τη θέση που κατέχει στη διατροφή μας διαχρονικά. Θα ακολουθήσει κατασκευή ελαιόδεντρου. Για μαθητές Α’ – Γ΄ Δημοτικού.

Προαπαιτούμενα υλικά : ένα καφέ χαρτόνι Α4, ένα πράσινο χαρτόνι Α4, 2 γκοφρέ μαύρα για όλους τους μαθητές, ψαλιδάκι, κόλλα UHU.

Με την εκπαιδευτικό Αρβανιτίδου Αντωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ