16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας - Μάρτιος 2020

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας – Μάρτιος 2020

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αρχαιοτήτων 13

τηλ. 2313 318238

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

4/3/2020  Αφήγηση του παραμυθιού “Ο άνθρωπος με την κόκκινη μύτη” του Ursel Scheffler.  Ένας ξένος με ασυνήθιστο καπέλο και κόκκινο κασκόλ παρουσιάζεται στην πόλη. Έχει μια μεγάλη κατακόκκινη μύτη και όλοι τον φωνάζουνε Ντομάτα. Είναι διαφορετικός και τους φοβίζει. Μήπως είναι επικίνδυνος; Ίσως είναι κλέφτης! Ο Ντομάτας αναγκάζεται να το βάλει στα πόδια. Πού να πάει, όμως; Στο τέλος κουράζεται να τρέχει. Η βοήθεια έρχεται από κει που κανείς δεν θα το περίμενε Στη συνέχεια και με αφορμή το θέμα της ιστορίας τον “Εκφοβισμό” θα πραγματοποιηθούν διάφορα παιχνίδια που έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο επίκαιρο αυτό θέμα.

Με τη φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Α.Π.Θ. Στέλλα Δήμητρα Σπυριδάκη.

11/3/2020 Αφήγηση του παραμυθιού “

Η Παναγία των Παρισίων”του Βίκτωρος Ουγκώ. Θα ακολουθήσει η καλλιτεχνική δράση “Σαν βιτρώ” που αφορά κατασκευή βιτρώ με χαρτί, με σκοπό την κατανόηση της τεχνικής από τα παιδιά. Με τη φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορικού Αρχαιολογικού του Α.Π.Θ. Στέλλα Δήμητρα Σπυριδάκη.

Προαπαιτούμενα υλικά : μαρκαδόροι.

13/3/2020 στις 10.00-11.00π.μ. και 11.00π.μ.-12.00μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θηλαστικά σε κίνδυνο” από την περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση “Καλλιστώ”. Στη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση των λόγων που έχουν φέρει κάποια είδη του ζωικού βασιλείου στο χείλος της εξαφάνισης και τον τρόπων που αυτή μπορεί να αποφευχθεί.

Για μαθητές Ε΄και Στ΄τάξεων

18/3/2020 Αφήγηση του παραμυθιού

“ Ένα λαίμαργο ουράνιο τόξο” της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη. Ένα τόσο δα ουράνιο τόξο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο τροπικό δάσος. Καταβροχθίζει τα χρώματα δέντρων, ζώων, πουλιών. Παχύ παχύ ανεβαίνει στον ουρανό και όλα πίσω του τα αφήνει γκρίζα.
Το λαίμαργο ουράνιο τόξο θα μάθει να μοιράζεται; Και πώς το δάσος θα πάρει πίσω τα υπέροχα χρώματά του; Θα ακολουθήσει κατασκευή τρισδιάστατου ουράνιου τόξου. Προαπαιτούμενα υλικά : ένα γαλάζιο χαρτόνι Α4, κόλλα ψαλιδάκι.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

20/3/2020 στις 10.00-11.00π.μ. και 11.00π.μ.-12.00μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα συναισθήματα με τίτλο “Το κουτί του θυμού”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση του ομώνυμου παραμυθιού και στη συνέχεια παρουσίαση του θέματος με προβολή εικόνων, παιχνίδια και κατασκευή μάσκας. Για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄δημοτικού

Με τη βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Κωστελίδου.

27/3/2019 στις 10.00-11.00π.μ. και 11.00π.μ.-12.00μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για τα σχολεία με τίτλο “Κυκλοφορώ με ασφάλεια στους δρόμους”, από το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα οδικής παιδείας και κυκλοφοριακής νοοτροπίας.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Η Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ