17.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας - Φεβρουάριος 2020

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας – Φεβρουάριος 2020

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αρχαιοτήτων 13

τηλ. 2313 318238

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Τετάρτη 5/2/2020 στις 6.00μ.μ.  

Αφήγηση του παραμυθιού “Μικρόπολη” της Κέλλυς Αλχανάτη. Φανταστήκατε ποτέ μια πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά;  Τα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα λουλούδια ακόμα και η άνθρωποι; Ε λοιπόν, αυτή η καταπληκτική πόλη υπάρχει!….και τη λένε Μικρόπολη. Εκεί ζουν η μικρή Λούλα και η φίλη της η μεγάλη χελώνα, που τη λένε Λώνα. Μόνο που η ανυπάκουη Λούλα αποφασίζει να φύγει από την όμορφη Μικρόπολη για να πάει να ζήσει σε μία άσχημη μεγάλη πόλη μπαίνοντας σε μεγάλες περιπέτειες….

Στη συνέχεια θα παίξουμε ένα παιχνίδι περιγραφής λέξεων με τίτλο “Βρες τη λέξη”.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χαριτίδου

Πέμπτη 6/2/2020 στις 10.00-11.00π.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία “Από την ελιά στο λάδι”. Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μία διαθεματική προσέγγιση για ελιά, για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και τα παράγωγά της. Επίσης θα γίνει αναφορά στο ρόλο της ελιάς στην Αρχαία Ελλάδα και στην ελληνική μυθολογία και τη θέση που κατέχει στη διατροφή μας διαχρονικά.

Θα ακολουθήσει κατασκευή ελαιόδεντρου

Για μαθητές Α’ – Γ΄ Δημοτικού.

Προαπαιτούμενα υλικά : ξυλομπογιές, ψαλιδάκι, κόλλα UHU.
Με την εκπαιδευτικό Αρβανιτίδου Αντωνία.

Για μαθητές Α΄Δημοτικού

Με τη εκπαιδευτικό Αρβανιτίδου Αντωνία.

Πέμπτη 6/2/2020 στις 11.00-12.00μ.μ.

Εκαπιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία “Τα αγγεία στην Αρχαία Ελλάδα”. Στη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει αναφορά στην κατασκευή και τη χρήση των αγγείων, στο ρόλο που αυτά έπαιζαν στην καθημερινότητα, στην αποθήκευση και στο εμπόριο των προϊόντων των αρχαίων Ελλήνων, στις παραστάσεις και τα σχήματα που απεικονίζονταν πάνω τους κ.λ.π.

Για μαθητές Δ΄δημοτικού

Με  τη φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.  Στέλλα-Δήμητρα Σπυριδάκη.

Παρασκευή 7/2/2020 στις 10-11π.μ. και 11-12μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το δάσος» από την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση “Καλλιστώ”.  Στη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση της σχέσης αλληλεξάρτησης του ανθρώπου και της φύσης, μέσα από το παράδειγμα του δάσους του Σέϊχ-Σου.

Για μαθητές Γ’,Δ΄ δημοτικού

Τετάρτη 12/2/2020 στις 6.00 μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού “Το απίθανο τσίρκο του Μανόλη” του Ευγένιου Τριβιζά.  Ο Μανόλης, πιο πολύ από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο, θέλει ένα τσίρκο ολόδικό του. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο! Όταν ζητάει από το φύλακα του ζωολογικού κήπου να του  χαρίσει μια καμηλοπάρδαλη, μια καμήλα και μερικούς πιγκουϊνους, ο άκαρδος φύλακας αρνείται. Ο Μανόλης όμως δεν το βάζει κάτω. Παίρνει το δρόμο για την εξοχή, ελπίζοντας να βρει εκεί καμιά τίγρη ή έστω έναν ιπποπόταμο. Όσο και να ψάχνει όμως, ούτε τίγρη καταφέρνει να βρει, ούτε ιπποπόταμο! Περίλυπος, κάθεται στην άκρη του δρόμου και βάζει τα κλάματα. Και τότε απίστευτα, παράξενα και πρωτόγνωρα πλάσματα αρχίζουν να παρελαύνουν το ένα μετά το άλλο από μπροστά του. Πρώτα ένα εφτάχρωμο σαλιγκάρι, μετά ένας φλογεροπαίχτης που κίτρινες πεταλούδες φτερουγίζουν από τη φλογέρα του και σε λίγο ένας μαύρος χιονάνθρωπος με ποπ κορν για μάτια και γιασεμάκια για κουμπιά! Ακολουθούν ο κλόουν με τις τσιχλόφουσκες, ο φωτεινός μεταξοσκώληκας, και ο Βενιαμίν Τσίμα Τσίμα Αμπεμπαμπλόμ που θα τον παρηγορήσουν, θα τον φροντίσουν και θα του προσφέρουν το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ!

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τρελά αποκριάτικα καπέλα.

Προαπαιτούμενα υλικά : ένα μεγάλο χρωματιστό χαρτόνι, ψαλιδάκι, κόλλα UHU.

Με τη βιβλιοθηκονόμο  Κωστελίδου Βασιλική

Τετάρτη 19/2/2020 στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού “Ο μάγκας δράκος” του Δημήτρη Μπογδάνου .

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μεγάλο πολύχρωμο λιβάδι ζούσε ένας δράκος. Είχε δέρμα πράσινο με λέπια σαν του φιδιού, κοντόχοντρα πόδια με νύχια γαμψά και από το στόμα του, που ήταν γεμάτο κοφτερά δόντια, έβγαζε φωτιές. Ήταν όμως ένας δράκος τεμπέλης, τόσο τεμπέλης που δε σηκωνόταν ούτε για φαγητό. Γι’ αυτό φοβέριζε τα μικρότερα πλάσματα και τα ανάγκαζε να δουλεύουν και να του φέρνουν να τρώει. Όλα άλλαξαν όμως όταννεμφανίστηκε μπροστά του ένας σκύλος

Στη συνέχεια θα παίξουμε παντομίμα με ζωάκια.

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Παρασκευή 21/2/2020 στις 10-11π.μ. και 11-12μ.μ.

Εκπαιδευτικό πρόγραμα «Τα μυστικά της αρκούδας» από την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση “Καλλιστώ”. Στη διάρκεια του προγράμματος  παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία της οικολογίας της αρκούδας όπως οι περιοχές που εμφανίζεται και διαχειμάζει, η διατροφή της, ο τρόπος ζωής και οι κίνδυνοι που την απειλούν.

Για μαθητές Α’ και Β’ δημοτικού.

Τετάρτη 26/2/2020   στις 6.00μ.μ.

Αφήγηση του παραμυθιού “Ο Γλεντζοφλέβαρος” της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη.

Ο Φλεβάρης είναι πολύ στενοχωρημένος. Οι άνθρωποι χάρισαν στα έντεκα αδέρφια του από τριάντα ή τριάντα μία μέρες, ενώ σε εκείνον μονάχα είκοσι οκτώ. Αισθάνεται μειονεκτικά έτσι κουτσός ανάμεσά τους και αποφασίζει να… φύγει!

Και τώρα τι θα γίνει;
Δε θα ανθίσουν μυγδαλιές;
Δε θα χαρούμε αλκυονίδες μέρες;
Δε θα ‘ρθει το καρναβάλι να χαρούν μικροί μεγάλοι;

Ακολουθούν αποκριάτικες κατασκευές

Προαπαιτούμενα υλικά : ρολό από χαρτί υγείας, ψαλιδάκι, κόλλα UHU,μαρκαδόροι.

Με τη  βιβλιοθηκονόμο Κωστελίδου Βασιλική.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

 Η Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ