23.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Ξηροκρήνης - Νοέμβριος 2019

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της παιδικής βιβλιοθήκης Ξηροκρήνης – Νοέμβριος 2019

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ
Γρ. Κολωνιάρη 23
Τ.κ.54629
Τηλ.2310514780

Σχολή Γονέων

Για πρώτη χρονιά φέτος η ψυχολόγος Γιαννακοπούλου Βασιλική υλοποιεί στην παιδική βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης τη σχολή γονέων. Η σχολή γονέων δημιουργείται με σκοπό να αναπτυχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των γονέων και της ψυχολόγου. Με άλλα λόγια οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν ό,τι απασχολεί τους ίδιους. Για αυτό το λόγο το πρόγραμμα των σεμιναρίων ενδέχεται να τροποποιηθεί κατόπιν αιτήματος.

Δευτέρα 4/11/2019 και ώρα 18:00-20:00

Πώς να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Σε αυτό το σεμινάριο με αφορμή τα δύο βιβλία της Μαρίνας Ψιλούτσικου: «Ως πότε θα διαβάζω» και «Πώς να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;» συζητούνται θέματα που βοηθούν τους γονείς ώστε τα παιδιά τους να αντιληφθούν τι είναι αυτό που τους προσφέρει το σχολείο. Δίνονται πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την άρνηση του παιδιού και τι κρύβεται πίσω από αυτή την άρνηση.

Η ώρα του παραμυθιού στη Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης
Αφήγηση παραμυθιού κάθε Πέμπτη, ώρα 18:30
Με τη νηπιαγωγό Αρβανιτίδου Αντωνία

Πέμπτη 07/11/2019 και ώρα 18:30

Πέντε λεπτά και για ύπνο μετά! /Dungworth Richard

Ηλιοβασίλεμα και το πειρατικό καράβι στο κύμα λικνιζόταν απαλά, όταν οι πειρατές άκουσαν κάποιον να φωνάζει με μια βραχνή φωνή, τρομαχτικά: “Ώρα για ύπνο, παλικάρια μου!” 

Αφήγηση παραμυθιού ακολουθεί κατασκευή.

Υλικά που θα χρειαστούν για να φτιάξουμε πειρατικά καπέλα : χαρτόνια σε μαύρο άσπρο χρώμα , ψαλίδι, κόλλα και άσπρη κηρομπογιά

Για παιδιά 6-8 ετών

Πέμπτη 14/11/2019 και ώρα 18:30

Τα χέρια δεν χτυπάνε …τα χέρια αγαπάνε!!

Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πως αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα παραμύθι με χέρια που… αγγίζουν το φαινόμενο της βίας… δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και… ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.

Αφήγηση παραμυθιού ακολουθεί κατασκευή.

Υλικά που θα χρειαστούν για να φτιάξουμε ένα χεράκι με μήνυμα : χαρτόνια σε διάφορα χρώματα , ψαλίδι και κόλλα ,γλωσσοπίεστρα

Για παιδιά 6-8 ετών

Ζωγραφίζουμε με πλαστελίνη

Τετάρτη 13/11/19 και ώρα 18:00- 19:00

Ζωγραφίζουμε το αγαπημένο μας φαγητό και στη συνέχεια το απεικονίζουμε τρισδιάστατα με πλαστελίνη. Παράλληλα διαβάζουμε τα παραμύθια “Των οσπρίων η γιορτή” και “Ιστορία μέσα σε μια σαλάτα”.

Υλικά που θα χρειαστούν: μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και χρωματιστές πλαστελίνες.

Με την εικαστικό Ελπίδα Χαρακτσή

Για παιδιά Δημοτικού.

Με προεγγραφή (μέχρι 8 άτομα)

Τετάρτη 20/11/19 και ώρα 18:00- 19:00

Ζωγραφίζουμε νόστιμα γλυκά και στη συνέχεια το απεικονίζουμε τρισδιάστατα με πλαστελίνη. Παράλληλα διαβάζουμε το παραμύθι “Παραμυθομαγειρική- Τα πράσινα”.

Υλικά που θα χρειαστούν: μολύβι, σβήστρα, ξύστρα, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και χρωματιστές πλαστελίνες.

Με την εικαστικό Ελπίδα Χαρακτσή

Για παιδιά Δημοτικού.

Με προεγγραφή (μέχρι 8 άτομα)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 08/11/2019

Τρίτη 12/11/2019

Τετάρτη 13/11/2019

και ώρα 10:00-11:00

Από την ελιά στο λάδι! Μια διαθεματική προσέγγιση για την ελιά ,τα είδη της και το προϊόν που παράγεται από αυτήν , το ελαιόλαδο

Ελιά ,μυθολογία και ολυμπιακοί αγώνες

Σκοπός του προγράμματος: Να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις και τα βιώματα των παιδιών σχετικά με την ελιά, τα προϊόντα της και τα στάδια παραγωγής ελαιολάδου.

Να μάθουμε τις αναφορές της ελιάς στην μυθολογία και την σπουδαιότητα της στην αρχαία Ελλάδα. Στο πρόγραμμα αυτό, αφού ετοιμάσουμε τη γωνιά με υλικά για την παρουσίαση του θέματος και αφήσουμε τα παιδιά να τα περιεργαστούν μιλάμε για το δέντρο δίνοντας πληροφορίες μέσα από φωτογραφίες , βιβλία ή βίντεο Στη συνέχεια φτιάχνουμε κότινους με αληθινά κλωνάρια ελιάς.

Για παιδιά 6 έως 8 ετών

Με τη νηπιαγωγό Αρβανιτίδου Αντωνία

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Θεατρικό Παιχνίδι

Παρασκευή 15/11/2019 και ώρα 11:00

«Όταν ο Λύκος Πεινάει»/Naumann-Villernin Christine»

Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας λύκος κακός, λαίμαργος και τρομακτικός. Έδμονδος Ευπατρίδης ήταν το όνομα του, και συνέχεια έψαχνε κάτι, να βάλει στη κοιλιά του .Μια μέρα του μύρισε ένα κουνελάκι τρυφερό, αφράτο και λαχταριστό, Και ψάχνει τρόπο στο πιάτο του το έρμο να το βάλει , μα μήπως τελικά ανάγκη είχε άλλη;

Ελάτε να γνωρίσουμε αυτόν τον λύκο τον κακό μα από τους άλλους τόσο διαφορετικό, να παίξουμε μαζί του και τελικά να αποκτήσουμε έναν καινούργιο φίλο 

Υλικά που θα χρειαστούν: Α 4 χαρτόνι λευκό, ψαλίδι, μαρκαδόροι, κόλλα

Για παιδιά: 4 έως 7 χρονών

Με τη θεατρολόγο Μαρία Τωμαζινάκη

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Παρέα με τη συγγραφέα στη βιβλιοθήκη

Παρασκευή 01/11/2019 και ώρα 10:00

“Η αχαριστία του κροκόδειλου”/ Κατερίνα Νιζάμη
Η συγγραφέας Κατερίνα Νιζάμη θα παρουσιάσει το παραμύθι της “Η αχαριστία του κροκόδειλου”
“Η αχαριστία του κροκόδειλου” είναι ένα παραμύθι που κρύβει 9 συναισθήματα, που καλούνται τα παιδιά να αναγνωρίσουν. Τα παιδιά οδηγούνται έτσι από την αναγνώριση στην επίγνωση και τη διαχείριση συναισθημάτων και τελικά στην ενσυναισθηση. Η συγγραφέας παρουσιάζει το βιβλίο με κουκλοθέατρο, ένα μέσον που μιλάει στην ψυχή των παιδιών. Στο τέλος ακολουθεί συζήτηση για τα συναισθήματα, και το μήνυμα αγάπης που κρύβει στο τέλος. Μάσκες μαϊμουδίτσες και κροκόδειλοι για όλα τα παιδιά. Φύλλα εργασίας για ζωγραφική και συζήτηση με τους γονείς, καθώς τα παιδιά ζωγραφίζουν. Το παραμύθι βραβεύτηκε από τα education business awards για την εργασία “Ανάπτυξη των Τύπων της Πολλαπλής Νοημοσύνης του. Gardner μέσα από το κουκλοθέατρο”. Η Κατερίνα Νιζάμη είναι νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στα συναισθήματα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια με θέματα που αφορούν στην συναισθηματική αγωγή. Έχει εκδώσει 2 βιβλία τα εξής:” Κουκλοταξιδια στη χώρα των συναισθημάτων”, με σενάρια κουκλοθέατρου που ασκούν συναισθηματική αγωγή και το βιβλίο
“Η Αχαριστία του κροκόδειλου” .
Και τα 2 βιβλία είναι εικονογραφημένα από τον ταλαντούχο εικονογράφο και συγγραφέα Νίκο Γιαννόπουλο.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Τετάρτη 20/11/2019 και ώρα 10:00

” Ο παράδεισος των ζώων ” /Στεφάνια Μπόμπη.

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Στεφάνια Μπόμπη θα αφηγηθεί την ιστορία του βιβλίου της ” Ο παράδεισος των ζώων “, ένα παραμύθι που αναφέρεται σε αξίες όπως η φιλία, η καλοσύνη, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη.[…]”Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν τόση καλοσύνη στην καρδιά τους, η αλυσίδα της αγάπης θα μας ένωνε όλους και θα αποτελούσαν μέρος ενός τέλειου κόσμου. Θα ζούσαμε όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σ ένα ωραίο περιβάλλον απολαμβάνοντας το θείο δώρο της ζωής ” είπε η κυρία Κάτσυ, σταυρώνοντας τα ωραία της πόδια, το ένα πάνω στο άλλο. […] Θα ακολουθήσει εργαστήρι ζωγραφικής και χειροτεχνίας με υλικό του βιβλίου.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής

Εργαστήριο ζωγραφικής στη παιδική βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης!

Τελευταία συνάντηση Τετάρτη 06/11/2019 και ώρα 6.00μμ

.«Σχεδιάζουμε ζωάκια» το «άλογο»
Μαθαίνουμε να δουλεύουμε το μολύβι σχεδιάζοντας μικρά και μεγάλα ζωάκια.
Υλικά που θα χρειαστούν: μολύβι 4Β, μολύβι 2Η, μπλοκ ζωγραφικής και σβήστρα.
Με την εικαστικό Ελπίδα Χαρακτσή
Για παιδιά Δημοτικού (μέχρι δέκα παιδιά)
Με προεγγραφή

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ
Γρ. Κολωνιάρη 23
Τ.κ.54629
Τηλ.2310514780
p.vivlio.xirokrinis@thessaloniki.gr
https://www.facebook.com/pbi

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ