22.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΠρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου 2018 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου 2018 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών

 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ
Πέμπτη 1/11/2018, ώρα 10:30 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Θα γνωρίσουμε το συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο και την ιστορία του βιβλίου του «Ο Μάγκας Δράκος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ένας δράκος φοβερός και τρομερός καλοπερνούσε τρομοκρατώντας όποιους μπορούσε. Μέχρι που μια μέρα φοβήθηκε κι αυτός…
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τα σχολεία της περιοχής.

Τρίτη 6/11/2018, ώρα 7:00 το απόγευμα
«Παρέα με τους συγγραφείς στη βιβλιοθήκη μου»
Η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της φανταστικής» και οι συγγραφείς Αικατερίνη Ιωαννίδου, Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια, Ροζαλία Ποζίδου θα παρουσιάσουν διαδραστικά μέσα από ένα οργανωμένο εργαστήριο το νέο τους βιβλίο «Το κουμπί» Ένα βιβλίο μόνο με εικόνες! Χωρίς λόγια! Ούτε λέξη! Διηγείται την ιστορία ενός μικρού κουμπιού το οποίο ξηλώνεται από μια ζακέτα το φθινόπωρο, ταξιδεύει με το χειμώνα και την άνοιξη και φτάνει μέχρι το καλοκαίρι.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να δώσουν ο καθένας τη δική του ερμηνεία στην ιστορία. «Το ατελιέ της φανταστικής» μαζί με τη φαντασία των παιδιών που είναι ανεξάντλητη θα μας δώσουν φανταστικές ιστορίες!
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Γράφημα».
Για παιδιά 3-7 ετών, με προεγγραφή.

Τετάρτη 7/11/2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα »/ Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Την αγάπησε με την πρώτη ματιά. Ήταν η Τίτα Γραβιέρα, η βιβλιοθηκονόμος! Αποφάσισε να βρει μια δουλειά για να ζήσουν μαζί. Δε στέριωσε όμως σε καμία κι έτσι έγινε βοηθός της στη βιβλιοθήκη. Με τόσα βιβλία-λιχουδιές όμως πώς να κρατήσει την υπόσχεσή του και να μη δαγκώσει κανένα; Μετά την ανάγνωση θα φτιάξουμε ποντικάκια με πολύχρωμα χαρτιά.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Τετάρτη 21/11/2018, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Η ώρα του παραμυθιού»
«Ένα φίδι… τρομερό»/ Λήδα Βαρβαρούση. Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα φίδι τρομερό, που, όταν έβλεπε μια πόλη, να τη φάει ήθελε όλη! Ξάφνου μες στον πανικό βρίσκει έναν ποντικό, που στο φίδι εξηγεί πώς να κόψει το φαΐ, την κοιλιά του να ξεχάσει και βιβλία να διαβάσει! Μετά την ανάγνωση θα φτιάξουμε πολύχρωμα φιδάκια. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Πέμπτη 22/11/2018, ώρα 10:00 – 11:00 το πρωί
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Θα γνωρίσουμε τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου και την ιστορία του βιβλίου της «Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο Άλκης ανεβαίνει μια τεράστια συννεφοσκάλα, που πλησιάζει τη Γη μόνο μία φορά κάθε χίλια χρόνια. Πάει να παίξει το κρυφτό του ήλιου με ένα μικρούλι σύννεφο, ένα κοριτσάκι με μακριά σγουρά μαλλιά και γελαστά μάτια!
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τα σχολεία της περιοχής.

Τετάρτη 28/11/2018, ώρα 6:00 το απόγευμα
«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»
Θα γνωρίσουμε τη συγγραφέα-παιδαγωγό-βιβλιοθηκονόμο Άντα Φωτοπούλου και την ιστορία του βιβλίου της «Αμπέλι σταφυλάκι και γλυκό κρασάκι». Ελάτε να τα γνωρίσετε, να ακούσετε ιστορίες για το αμπέλι, το σταφυλάκι και το γλυκό κρασάκι. Θα μάθετε τι είναι τρύγος, πετιμέζι, μουσταλευριά και μουστοκούλουρα. Θα παίξουμε, θα μάθουμε ιστορίες-παροιμίες-αινίγματα και πολλά πολλά σταφυλοκρασοξυδόλεξα και στο τέλος θα χορέψουμε!
Για παιδιά και γονείς με προεγγραφή.

«Εργαστήρια Μουσικής προπαιδείας»
Κάθε Τρίτη 5:30μ.μ. – 6:15μ.μ. (το πρώτο τμήμα) και 6:15μ.μ. – 7:00μ.μ.(το δεύτερο τμήμα) Γνωριμία με τα κρουστά όργανα, το αρμόνιο, με το ρυθμό και τους μουσικούς ήχους καθώς επίσης και εκμάθηση τραγουδιών.
Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 χρονών.
Υπεύθυνες των εργαστηρίων είναι οι καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων για να γνωρίσουν τα παιδιά τη βιβλιοθήκη και να εξοικειωθούν με την ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.
Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310 324090
Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Tετάρτη : 2 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Πέμπτη – Παρασκευή : 8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ