13 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠρόγραμμα δράσεων για εφήβους και ενήλικες στη δημοτική βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας -...

Πρόγραμμα δράσεων για εφήβους και ενήλικες στη δημοτική βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας – Νοέμβριος 2017

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Αρχαίων για την Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου  πραγματοποιούνται  στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας.

  • Αναλυτικά, τα μαθήματα των μαθηματικών της Α’ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 3:00 – 4:30 μ.μ, με εθελόντρια  την τελειόφοιτη Μαθηματικό  Κατερίνα Σταμούλου.
  • Τα μαθήματα των μαθηματικών της Β’ Γυμνασίου , πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 5:00 – 6:30 μ.μ. ,με εθελόντρια την μαθηματικό Μαρία Σαντά.
  • Τα μαθήματα των μαθηματικών της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 3:30 – 5:00 μ.μ. με την μαθηματικό Μαρία Σαντά.
  • Τα μαθήματα των Αρχαίων της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:30 – 6:30 μ.μ, με εθελόντρια την φιλόλογο Μαρία Μυλωνά
  • Τα μαθήματα των Αρχαίων της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5:45 – 7:00 μ.μ. ,με εθελόντρια την φιλόλογο Ελπίδα Τσιάμη
  • Τα μαθήματα των Αρχαίων της Γ΄ Γυμνασίου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 4:30 – 6:00 μ.μ. με την φιλόλογο Σοφία Παπαδοπούλου.

Σελίδες Ψυχολογίας 

Παρασκευή 3/11/2017,  ώρα  6:30 μ.μ.

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα “ Συναισθήματα και διαπροσωπικές σχέσεις”. Πόσο  εύκολα  αναγνωρίζεις  τα συναισθήματα  σου και  πώς  επηρεάζουν την συμπεριφορά  και  τους γύρω σου; Είσαι ο εαυτός σου σε μια σχέση;   Θα προσπαθήσουμε   να ανακαλύψουμε παρέα  τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα σε μια σχέση καθώς και πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την αυθεντικότητα μας μέσα σ’ αυτήν.  Με την Κουτλουμπάση Ελένη, σύμβουλο ψυχικής υγείας Μ.Α. councelling

Παρασκευή 10/11/2017,  ώρα  6:30 μ.μ.

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Πώς να νικήσετε τον θυμό σας» από το Κέντρο Ψυχικής και Σωματικής Ισορροπίας Αυτοΐαση, με ομιλήτρια την κ. Μπατζικώστα Αρετή, Ψυχολόγο, Msc. Η κατανόηση και η διαχείριση του θυμού αποτελεί δύσκολο έργο και μέσα από το σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να το διαλευκάνουμε.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους και προσφέρονται δωρεάν. 

Κάθε Δευτέρα 5:30 μ.μ.

Καλλιτεχνικό εργαστήρι (δημιουργίες σε ξύλο, γυαλί, μουσαμά)  με την εθελόντρια Τούλα Γέροντα.

Ξένες γλώσσες

Κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ.

“Γαλλικά στον αέρα“ για ενήλικες στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας, με τον εθελοντή  καθηγητή γαλλικών Olivier Caprini .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που έχουν γνώσεις της γαλλικής γλώσσα  σε επίπεδο Β1, Β2 και επιθυμούν να κάνουν εξάσκηση του προφορικού λόγου και της έκφρασης. Πρόκειται για συζητήσεις οι οποίες θα έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα κάθε βδομάδα, στις οποίες θα συζητάμε ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Η συζήτηση θα γίνεται στην γλώσσα των γαλλικών, θα παρέχονται ερωτήσεις στους μαθητές, χρήσιμες εκφράσεις καθώς και λεξιλόγιο πάνω σε κάθε θέμα συζήτησης.

Οι συζητήσεις θα αφορούν θέματα όπως Εκπαίδευση, Τουρισμός, Ανεργία, Μέσα Επικοινωνίας, Ταξίδια, Ανθρώπινες Σχέσεις και πολλά άλλα.

Κάθε Τετάρτη 10:00 π.μ.

“Αγγλικά στον αέρα “ για ενήλικες στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας με την καθηγήτρια αγγλικών Στεφανία Βλάχου .

Πρόκειται για συζητήσεις οι οποίες θα έχουν διάρκεια 1μιση ώρα κάθε βδομάδα, στις οποίες θα συζητάμε ενδιαφέροντα θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Η συζήτηση θα γίνεται στην γλώσσα των Αγγλικών και θα παρέχονται ερωτήσεις στους μαθητές καθώς και χρήσιμες εκφράσεις και λεξιλόγιο πάνω σε κάθε θέμα συζήτησης. Οι συζητήσεις θα αφορούν θέματα όπως Εκπαίδευση, Τουρισμός, Ανεργία, Μέσα Επικοινωνίας, Ταξίδια, Ανθρώπινες Σχέσεις και πολλά άλλα.

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

 Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στις 8:00 μ.μ.

Λέσχη Ανάγνωσης “Γ. Ιωάννου” το βιβλίο που διάβασαν και θα συζητήσουν τα μέλη της λέσχης είναι το “Σιντάρτα”του Herman Hesse

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ.

Λέσχη Ανάγνωσης”Ερατοσθένης” τα μέλη της λέσχης διάβασαν και βιβλία του Νίκου Θέμελη

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017,  ώρα  8:00 μ.μ.

Λέσχη Ανάγνωσης “Το κίτρινο περπάτημα στα χόρτα”  το βιβλίο που διάβασαν και θα συζητήσουν τα μέλη της λέσχης είναι το “ οι θεοί διψούν “ του Anatol France.

Η συμμετοχή στις δράσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα της βιβλιοθήκη είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή, μόνο με τη φυσική παρουσία στη βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59).
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ