17.8 C
Thessaloniki

Προμήθεια φρέσκου,παστεριωμένου γάλακτος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, και γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ), για τους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, καθώς και για τη σίτιση των νηπίων που φιλοξενούνται από τους παιδικούς σταθμούς των νομικών προσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ύστερα από τροποποίηση των όρων της διακήρυξης και του ενδεικτικού προϋπολογισμού δαπάνης, ποσού 591.567,26€.

 

 

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η  No   45/2013 
           
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ ελάχιστον, και γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ), για τους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων, καθώς και για τη σίτιση των νηπίων που φιλοξενούνται από τους παιδικούς σταθμούς των νομικών προσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ύστερα από τροποποίηση  των όρων της διακήρυξης και του ενδεικτικού προϋπολογισμού δαπάνης, ποσού 591.567,26€.
1)Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1Α, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317536, fax 2313 317544, e-mail : o.skandali@thessaloniki.gr
 ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Ο.Σκανδάλη.
2)Αντικείμενο της σύμβασης: Προμήθεια φρέσκου, λευκού, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, με 3,5% λιπαρά κατ’ελάχιστον, και γάλακτος συμπυκνωμένου, (εβαπορέ), για τους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών του προσώπων και για τη σίτιση των νηπίων που φιλοξενούνται από τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, π.δ.: 591.567,26€.
3)Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
4)Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
5)Τόπος παράδοσης : Σε χώρους των διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων του και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
6)Περιγραφή της σύμβασης : προμήθεια 545.323,00lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά κατ΄ ελάχιστον, συσκευασίας ενός (1) λίτρου, (διάρκειας ενός (1) έτους για το δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. και οκτώ (8) μηνών για το δημοτικό βρεφοκομείο «ΑΓ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»),  5.900lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού και παστεριωμένου γάλακτος με 3,5% λιπαρά κατ΄ελάχιστον (γάλα χύμα – συσκευασία 10λίτρων), για το δημοτικό βρεφοκομείο «ΑΓ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» και 160 τμχ γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ), για τους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.), συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης: 591.567,26€, με το Φ.Π.Α. 13%.
Ειδικότερα, η προμήθεια αφορά:
Δήμος Θεσσαλονίκης (και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί):
527.604lit γάλακτος φρέσκου, λευκού, αγελαδινού και παστεριωμένου (συσκευασία 1lt).
Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.: 14.846lt γάλακτος φρέσκου, λευκού, αγελαδινού και παστεριωμένου (συσκευασία 1lt) και 160τμχ γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ).
ΑΓ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: 2.873lt γάλακτος φρέσκου, λευκού, αγελαδινού και παστεριωμένου (συσκευασία 1lt) και 5.900lt γάλακτος φρέσκου, λευκού, αγελαδινού και παστεριωμένου, χύμα, (συσκευασία 10lt).
7)Υποδιαίρεση σε τμήματα: Ναι. Οι προσφορές των διαγωνιζομένων θα μπορούν να αφορούν το σύνολο ή μέρος των ειδών. (Δηλαδή θα γίνονται αποδεκτές και οι προσφορές που αναφέρονται μόνο σ’ ένα είδος γάλακτος, -π.χ. γάλα εβαπορέ ή φρέσκο γάλα χύμα σε 10λιτρη συσκευασία, ή γάλα φρέσκο σε συσκευασία του ενός (1) λίτρου-, με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτουν όλη την ποσότητα του προσφερόμενου είδους που αναγράφεται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό.
8)Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης : 545.323,00lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού και παστεριωμένου γάλακτος (συσκευασία 1λίτρου), 5.900lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού και παστεριωμένου γάλακτος (γάλα χύμα – συσκευασία 10 λίτρων) και
160 τμχ γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ).
Η εκτιμώμενη αξία : 591. 567,26€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (523.510,85€ εκτός Φ.Π.Α.)
Νόμισμα : EUR.
Αναλυτικότερα :
Α. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 527.604lit  λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά: 566.382,89€συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (501.223,80€ χωρίς το Φ.Π.Α.).
Β. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.:
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 14.846lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά:15.937,18€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (14.103,70 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 160 τμχ γάλακτος συμπυκνωμένου (εβαπορέ): 162,72€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13%
Γ. Δημοτικό Βρεφοκομείο «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»:
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας 2.873lt λευκού, φρέσκου, αγελαδινού, παστεριωμένου γάλακτος, 3,5% λιπαρά : 3.084,16€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 13% (2.729,35€ χωρίς το Φ.Π.Α.) και προμήθειας 5.900lt γάλακτος χύμα (συσκευασίες 10λιτρων):6.000,30€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.13% (5.310,00€, χωρίς το Φ.Π.Α.)
9)Kύριοι όροι χρηματοδότησης : ΄Ιδιοι Πόροι (Δήμου Θεσσαλονίκης και Νομικών Προσωπών). Όσον αφορά για την ποσότητα γάλακτος που αφορά στη σίτιση των παιδιών που φιλοξενούνται από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, (Δ/νση Παιδικών Σταθμών δήμου Θεσσαλονίκης), η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ-ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
Εξόφληση δαπανών εντός τριάντα (30) ημερών, από την υποβολή των τιμολογίων πώλησης.
10)Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
11)Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : Χαμηλότερη τιμή.
12)Δικαιούμενοι συμμετοχής : Ημεδαπά και αλλοδαπά, Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα, Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Προμηθευτών που ασχολούνται με την εμπορία και διάθεση των ζητούμενων ειδών και είναι εγγεγραμμένοι στα αντίστοιχα Επιμελητήρια.
13)΄Οροι συμμετοχής :
 α)Προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων
ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ,ΦΡΕΣΚΟ, ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ:
-Συστατική πράξη (για κάθε μορφής εταιρία)
-Απόσπασμα ποινικού μητρώου (μόνο για φυσικά πρόσωπα)
-Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση,
 δεν έχει λυθεί η εταιρία (μόνο για Α.Ε.).
-Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου
-Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
– Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης και ότι δεν έχουν αποκλειστεί από συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ή Ο.Τ.Α., ούτε έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι.
– Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης, της συγγραφής υποχρεώσεων, των τεχνικών προδιαγραφών, τους οποίους αποδέχονται ανεπιφύλακτα και ότι στο
σφραγισμένο φάκελο της οικονομικής προσφοράς θα περιλαμβάνεται η τιμή προσφοράς, υποχρεωτικά σε €, όπως το σχέδιο της Υπηρεσίας.
Στη δήλωση δεν επιτρέπεται καμία αναγραφή, που να τροποποιεί τους όρους της δημοπρασίας.
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι η παράδοση (ο τρόπος, ο τόπος και ο χρόνος) θα γίνεται σύμφωνα με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ .
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν υπάρχει σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
-Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης περί μη οφειλής ή περί διακανονισμού των χρεών.
-Βεβαίωση από την αρμόδια Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ότι το εργοστάσιο εγκατάστασης γάλακτος διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας- η οποία δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα-, λειτουργεί σύμφωνα με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και έχει κωδικό αριθμό (Κ.Α.) κτηνιατρικής έγκρισης.
-Πιστοποιητικά διασφάλισης της ποιότητας από Οργανισμούς που εδρεύουν στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πιστοποιούν ότι εφαρμόζουν σειρά ευρωπαϊκών προτύπων για την
πιστοποίηση.
-Πλήρη τεχνική περιγραφή του προϊόντος.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ (ΕΒΑΠΟΡΕ)ΓΑΛΑ:
1.Πιστοποιητικό του Επιμελητηρίου με πιστοποίηση εγγραφής
2.Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης περί μη οφειλής ή περί διακανονισμού των χρεών.
3.Φορολογική και Ασφαλιστική ενημερότητα
4.Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν υφίστανται νομικοί περιορισμοί λειτουργίας της επιχείρησης και ότι δεν έχουν αποκλειστεί από συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου ή Ο.Τ.Α., ούτε έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι.
5.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της παρούσας διακήρυξης, της συγγραφής υποχρεώσεων, των τεχνικών προδιαγραφών, τους οποίους αποδέχονται ανεπιφύλακτα και ότι στο
σφραγισμένο φάκελο της οικονομικής προσφοράς θα περιλαμβάνεται η τιμή προσφοράς, υποχρεωτικά σε € όπως το σχέδιο της Υπηρεσίας.
Στη δήλωση δεν επιτρέπεται καμία αναγραφή, που να τροποποιεί τους όρους της δημοπρασίας.
6.Πλήρη τεχνική περιγραφή του προϊόντος.
7.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν υπάρχει σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
β)Τεχνική Ικανότητα
ΓΑΛΑ ΛΕΥΚΟ, ΦΡΕΣΚΟ, ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ, ΜΕ 3,5% ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ:
-Βεβαίωση από την αρμόδια δ/νση – η οποία δεν έχει ανακληθει μέχρι σήμερα-, ότι λειτουργεί σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και έχει κωδικό αριθμό (κ.α.) κτηνιατρικής έγκρισης.
-Πστοποιητικά διασφάλισης της ποιότητας από οργανισμούς που εδρεύουν στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, που πιστοποιούν ότι εφαρμόζουν σειρά ευρωπαϊκών προτύπων για την πιστοποίηση.
Το προϊόν θα πρέπει να είναι μέσα σε πλαστικοποιημένη χάρτινη συσκευασία (tetrapack) ή πλαστική φιάλη (συσκευασία pet του ενός (1) λίτρου και συσκευασία δέκα (10) λίτρων για μέρος της ποσότητας) και θα πληροί τις εκάστοτε περί τροφίμων ισχύουσες διατάξεις.
Θα προέρχεται, δε, από νομίμως λειτουργούντα εργοστάσια, τα οποία θα
έχουν εγκεκριμένη εγκατάσταση με κωδικό αριθμό έγκρισης κτηνιατρικού ελέγχου.
Τo προϊόν θα πρέπει να είναι επώνυμo, ευρέως διαδεδομένo στην ελληνική αγορά, αναγνωρισμένo από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και πάνω του θα πρέπει να αναγράφονται :η σύσταση σε θρεπτικά συστατικά του προσφερόμενου γάλακτος, η διάρκεια ζωής, οι απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης.
 ΓΑΛΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ(ΕΒΑΠΟΡΕ):
Το γάλα εβαπορέ θα πρέπει να είναι μερικά αφυδατωμένο γάλα του οποίου η κατά βάρος περιεκτικότητα σε λιπαρά να είναι τουλάχιστον 7,5% και σε στερεό υπόλειμμα γάλακτος τουλάχιστον 25%.
Γενικά ισχύει ότι αναφέρεται στο άρθρο 80 του κ.τ.π. και τις ισχύουσες κοινοτικές και υγειονομικές διατάξεις. Να είναι κατά προτίμηση ελληνικής παραγωγής ή προέλευσης ε.ε., η συσκευασία του να φέρει στα ελληνικά ενδείξεις όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 11 του κ.τ.π. περι επισήμανσης, να διατίθεται σε συσκευασία καθαρού βάρους 410 γρ. σε μεταλλικό κουτί και με εύκολο άνοιγμα (easy open).
14)Εγγυήσεις : Εγγύηση συμμετοχής ίση με το 5% της προϋπολογισθείσας από την υπηρεσία δαπάνης με το Φ.Π.Α., ισχύος 10 μηνών, η οποία αντικαθίσταται από εγγυητική καλής εκτέλεσης ίση με το 10% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς το Φ.Π.Α.
15)Όροι για τη λήψη τεχνικών προδιαγραφών και συμπληρωματικών εγγράφων :
Τεύχη της διακήρυξης από τη Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών, οδός Βασ.Γεωργίου Α΄ 1Α, Κτίριο Β, γραφείο 109β, 1ος όροφος, πληροφορίες Ο. Σκανδάλη, τηλ. 2313 317536 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) και αναλυτικά οι όροι στο δικτυακό τόπο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη διεύθυνση www.thessaloniki.gr.
Πληροφορίες για τη διακήρυξη και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνισμού, Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών, οδός Βασ.Γεωργίου Α΄ 1Α, Κτίριο Β, γραφείο 109β, 1ος όροφος, πληροφορίες Ο. Σκανδάλη, τηλ. 2313 317536 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)
Ημερομηνία : 05-12-2013                                ΄Ωρα : 14:30 μ.μ.
16)Προθεσμία για την παραλαβή των προσφορών:
Ημερομηνία: 12-12-2013                                ΄Ωρα : 10:30 π.μ.
17)Ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς : 9 μήνες
18)Διάρκεια της σύμβασης : δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. και οκτώ (8) μήνες (από 1/1/2014-31/8/2014) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο «ΑΓ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ».
19)΄Οροι για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών:
Ημερομηνία : 12-12-2013                                   ΄Ωρα : 10:30 π.μ.
Τόπος υποβολής προσφορών : ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                        Βασ.Γεωργίου Α΄αρ.1Α
                                                        κτίριο Ε, γραφείο 020Ε
Πρόσωπα που μπορούν να παραστούν στην αποσφράγιση προσφορών :
Εκπρόσωποι των διαγωνιζομένων.
20)Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 30-10-2013
21)Ημερομηνία παραλαβής της προκήρυξης από την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων : 30-10-2013
 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
 
 
Γ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Για να κατεβάσετε το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (σε μορφή PDF)

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (σε μορφή EXCEL)

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ