15.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΧρηματοδοτούμεναΠΕΠ«Προμήθεια υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών...

«Προμήθεια υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών»

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Προμήθεια υλικοτεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με κωδικό MIS: 5029920 και εγκεκριμένη δαπάνη 257.946 ευρώ.

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ:

 Η παρούσα επένδυση αφορά:

– στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού πολιτικής προστασίας (σκηνές, λουτήρες, Η/Ζ, αντλίες, ηλεκτρικές σφύρες χειρός) καθώς και ενός εκσκαπτικού μηχανήματος

– στην προμήθεια ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος (Σύστημα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – ΣμηΕΑ) ως μέσο υποστήριξης σε καταστάσεις από φυσικούς αλλά και τεχνολογικούς κινδύνους.

– την εκπαίδευση και την απόκτηση των απαραίτητων πτητικών αδειών για την λειτουργία του drone, από δύο στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

– την ετήσια συνδρομή για την επέκταση πρόσβασης στα δορυφορικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Copernicus, τα οποία έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, θα απεικονίζονται στην υφιστάμενη Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (SDI) που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να ελέγχονται οι συνέπειες κάποιοι φαινομένου.

– την προμήθεια δύο υπολογιστών υψηλών δυνατοτήτων με τα παρελκόμενά τους για την διαχείριση και επεξεργασία του μεγάλου όγκου δεδομένων που θα συλλέγονται από το drone.

– την προμήθεια ειδικού λογισμικού για την ολοκληρωμένη επεξεργασία εικόνων και video με ασύρματη ραδιοζεύξη μεταφοράς εικονοσήματος σε πραγματικό χρόνο αλλά και την επεξεργασία και εισαγωγή τους στο περιβάλλον GIS του Δήμου Θεσσαλονίκης.

– την Εκπαίδευση στη χρήση των λογισμικών – προγραμματισμό πτήσης / επεξεργασία εικόνων και βίντεο (για 3 άτομα)

Το σύνολο της προμήθειας του εξοπλισμού και των υπηρεσιών έχει ως στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πιθανή κρίσιμη κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ