16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠρομήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης για την κάλυψη των αναγκών κίνησης...

Προμήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονικός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης και των νομικών προσώπων του π.δ. 272.387,19 €

 

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η No 26/2015

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια υγρών καυσίμων λιανικής πώλησης για την κάλυψη των αναγκών κίνησης των οχημάτων και θέρμανσης των κτιρίων του και των νομικών προσώπων του.
1) Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317535, fax 2313 317519, e-mail : e.skentou@thessaloniki.gr, ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Ε.Σκέντου.
2) Αντικείμενο της σύμβασης : Προμήθεια υγρών καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη αμόλυβδη)
3) CPV : 09134100-8, 09135100-5, 09132100-4
4) Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή ηλεκτρονική
5) Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
6)Τόπος παράδοσης : Υπηρεσίες του Δήμου και των νομικών προσώπων του
7) Υποδιαίρεση σε τμήματα: Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά για ένα ή περισσότερα τμήματα (Δήμος Θεσσαλονίκης ή νομικά πρόσωπα) για τη συνολική όμως προκηρυχθείσα ποσότητα κάθε τμήματος (για όλα τα είδη καυσίμων κάθε τμήματος). Στην περίπτωση που δεν κατατεθεί προσφορά για όλα τα είδη κάθε τμήματος, η προσφορά απορρίπτεται.
8) Περιγραφή της σύμβασης :
ΤΜΗΜΑ 1 : ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ)

ΕΙΔΟΣΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ 80.000
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 20.000
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 20.000

ΤΜΗΜΑ 2 : ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.)

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 10.000

ΤΜΗΜΑ 3 : ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Α.Π.Η.) ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4.000

ΤΜΗΜΑ 4 : ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.)

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ  ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2.000
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 3.000

ΤΜΗΜΑ 5: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 1.500

ΤΜΗΜΑ 6 : ΔΕΠΘΕ

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ 2.700
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 9.300

ΤΜΗΜΑ 7 : ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 45.000

ΤΜΗΜΑ 8 : ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΔΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΤΡΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 3.000

9) Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης : 272.387,19 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (221.453,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Αναλυτικότερα :
Α. ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας υγρών καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, βενζίνη αμόλυβδη) λιανικής πώλησης : 165.558,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (134.600,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Β. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 12.546,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (10.200,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Γ. Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 5.018,40 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (4.080,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Δ. Κ.Ε.ΔΗ.Θ.
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης αμόλυβδης : 7.490,70 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (6.090,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Ε.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ”
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας βενζίνης αμόλυβδης : 2.490,75 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (2.025,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
ΣΤ. ΔΕΠΘΕ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου κίνησης και βενζίνης αμόλυβδης : 19.062,54 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (15.498,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Ζ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 56.457,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (45.900,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
Η. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εκτιμώμενη αξία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης : 3.763,80 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (3.060,00 € χωρίς το Φ.Π.Α.).
10) Kύριοι όροι χρηματοδότησης : ΄Ιδιοι Πόροι.
11) Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
12) Νόμισμα : ευρώ.
13) Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : το ποσοστό έκπτωσης (μέχρι δύο δεκαδικά) στη διαμορφούμενη, για έκαστο είδος, μέση λιανική τιμή του Νομού Θεσσαλονίκης, του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το οποίο μπορεί να είναι και αρνητικό μέχρι 5% (άρθρο 63 του Ν.4257/2014).
14) Ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς : 9 μήνες.
15) Διάρκεια της σύμβασης : 12 μήνες από την υπογραφή της.

16) Δικαιούμενοι συμμετοχής : Φυσικά πρόσωπα, Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., Συνεταιρισμοί, Ενώσεις Προμηθευτών που δεν πρέπει να απασχολούν ούτε κατά το χρόνο κατάθεσης των προσφορών ούτε καθόλη τη διάρκεια σύμβασης ανασφάλιστο προσωπικό.
17) Προϋποθέσεις συμμετοχής : Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr
18)΄Οροι συμμετοχής :
α) Προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων
-Απόσπασμα ποινικού μητρώου (μόνο για φυσικά πρόσωπα)
-Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή υπό διαδικασία για όλα τα παραπάνω και ότι δεν έχει λυθεί η εταιρία
-Φορολογική ενημερότητα
-Ασφαλιστική ενημερότητα για τους υπαλλήλους και τους εργοδότες της εταιρίας
-Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου που να έχει ισχύ την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει αποκλεισθεί η συμμετοχή τους από διαγωνισμούς και δεν έχουν υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας
-Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
-Υπεύθυνη δήλωση η οποία θα αναφέρει τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης προς τους οποίους υποχρεούνται στην καταβολή εισφορών και ότι δεν απασχολούν ούτε πρόκειται να απασχολήσουν καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης ανασφάλιστο προσωπικό
-Βεβαίωση του Τμήματος Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης ότι δεν υφίσταται καμία οφειλή τους προς το Δήμο από οποιαδήποτε αιτία ή βεβαίωση διακανονισμού της οφειλής τους
-’δεια διύλισης, εμπορίας ή λιανικής εμπορίας
-’δεια λειτουργίας πρατηρίου ή πρατηρίων
-Βεβαίωση εποπτεύουσας αρχής ότι ο συνεταιρισμός λειτουργεί νόμιμα (μόνο για συνεταιρισμούς)
-Πιστοποιητικό σκοπιμότητας ΕΟΜΜΕΧ (μόνο για Ενώσεις προμηθευτών)
β) Τεχνική Ικανότητα
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Τα προσφερόμενα υγρά καύσιμα θα πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία (σχετικές Κ.Υ.Α. και αποφάσεις του Χημικού Συμβουλίου).
γ) Ειδικοί όροι
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
1. Το κριτήριο επιλογής του αναδόχου είναι το ποσοστό έκπτωσης (μέχρι δύο δεκαδικά ψηφία) στη διαμορφούμενη, για έκαστο είδος, μέση λιανική τιμή του Νομού Θεσσαλονίκης, του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το οποίο μπορεί να είναι και αρνητικό μέχρι 5% (’ρθρο 63 του Ν.4257/2014).
2. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει να προσκομίσουν την άδεια/τις άδειες λειτουργίας του πρατηρίου/των πρατηρίων που διαθέτουν.
3. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να καταθέσουν προσφορά για ένα ή περισσότερα τμήματα για τη συνολική όμως προκηρυχθείσα ποσότητα κάθε τμήματος (για όλα τα είδη καυσίμων κάθε τμήματος).
4. Η παράδοση των υγρών καυσίμων θα γίνεται στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και τα νομικά πρόσωπα εντός 48 ωρών από την γραπτή παραγγελία.
δ) Παράταση σύμβασης
Στην περίπτωση που με τη λήξη της σύμβασης δεν έχει εξαντληθεί το συμβατικό ποσό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ή τα νομικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν τη χρονική ισχύ της σύμβασης για χρονικό διάστημα έως και τρεις (3) μήνες, με απλή έγγραφη ειδοποίηση του αναδόχου, με απόφαση του Δημοτικού/Διοικητικού Συμβουλίου στο μέτρο που επαρκούν οι προϋπολογισθείσες πιστώσεις και δεν έχει υπάρξει υπέρβαση των ποσοτήτων όπως αυτές καθορίζονται στη διακήρυξη.
19) Εγγυήσεις : Εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2% της προϋπολογισθείσης από την υπηρεσία δαπάνης χωρίς το Φ.Π.Α. η οποία αντικαθίσταται από εγγυητική καλής εκτέλεσης ίση με το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς το Φ.Π.Α.
20) Ενστάσεις-προσφυγές/Δικαστική προστασία (Ν.3886/2010)
Α. Ενστάσεις-προσφυγές
1. Οι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) υποβάλλουν τις ενστάσεις ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο σε μορφή αρχείου .pdf το οποίο φέρει ψηφιακή υπογραφή.
Αν το εν λόγω έγγραφο δε φέρει ψηφιακή υπογραφή, υποβάλλεται σε έντυπη μορφή εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή.
Μετά την υποβολή των ενστάσεων, η Αναθέτουσα αρχή προβαίνει στην αξιολόγηση αυτών μέσω των πιστοποιημένων στο Σύστημα οργάνων της.
2. Ενστάσεις κατά της διακήρυξης υποβάλλονται μέσα στο μισό του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της διακήρυξης μέχρι την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Ενστάσεις κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής προμηθευτή σ’αυτόν, υποβάλλονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντίστοιχου σταδίου.
Β. Δικαστική προστασία (Ν.3886/2010)
1. ’σκηση προδικαστικής προσφυγής ενώπιον της Αναθέτουσας αρχής μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την πλήρη γνώση παράνομης πράξης ή παράλειψης.
2. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη ρητή ή σιωπηρή απόρριψη προδικαστικής προσφυγής.
3. Κήρυξη ακυρότητας της σύμβασης όταν συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο άρθρο 8 του Ν.3886/2010.
21) Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφορών : Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Συστήματος.
22) Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών : 13-7-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:00 π.μ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών : 17-7-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 μ.μ.
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
23) Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών :
Ημερομηνία : 23-7-2015 Ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ.
24)Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης : 26-5-2015
25)Ημερομηνία παραλαβής της προκήρυξης από την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης : 26-5-2015
26) Διάθεση τευχών διαγωνισμού : οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής που αφορούν την προσωπική κατάσταση των διαγωνιζομένων και οι τεχνικές και οικονομικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν, αναφέρονται αναλυτικά στη διακήρυξη, τεύχη της οποίας διατίθενται από το Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών της Δ/νσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης, Βασ.Γεωργίου Α 1 , κτίριο Β, γραφείο 109 1/Β, αρμόδια υπάλληλος Ε.Σκέντου, τηλ. 2313 317535.
Τα τεύχη του διαγωνισμού θα είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση www.thessaloniki.gr και στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
27) Χορήγηση συμπληρωματικών πληροφοριών : τα αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο Σύστημα οικονομικούς φορείς μέχρι την 7-7-2015 και ώρα 15:00 μ.μ., ηλεκτρονικά μόνο, στο δικτυακού τόπο του συγκεκριμένου διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και φέρουν ψηφιακή υπογραφή.
Οι συμπληρωματικές πληροφορίες παρέχονται, εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα, από τη Δ/νση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων (Τμήμα Μελετών και Σχεδιασμού Συστημάτων Καθαριότητας) και τη Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης (Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών).

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Γ. ΡΑΝΕΛΛΑ

 

Για το σώμα της διακήρυξης κάντε κλικ εδώ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ