16.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΧρηματοδοτούμεναΠΕΠ«Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας από ΑμεΑ και αθλητικού εξοπλισμού...

«Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας από ΑμεΑ και αθλητικού εξοπλισμού στα σχολεία Δήμου Θεσσαλονίκης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση»

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας από ΑμεΑ και αθλητικού εξοπλισμού στα σχολεία Δήμου Θεσσαλονίκης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με κωδικό MIS: 5041439 και συνολική δημόσια δαπάνη 374.501€. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ: Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δομών προσβάσιμων σε όλα τα ΑμεΑ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός λειτουργικού εκπαιδευτικού συστήματος ίσων ευκαιριών. Κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών μάθησης, καθώς και η δημιουργία ή περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών υποδομών και η απόκτηση εξοπλισμών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των χρηστών των εκπαιδευτικών δομών.

Η δράση αφορά στον εξοπλισμό των αύλειων χώρων σε σχολεία της Α/βάθμιας και B/βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στη βελτίωση της προσβασιμότητας ΑμΕΑ στους χώρους αυτούς.

Περιλαμβάνονται οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Αναβάθμιση των υποδομών των αύλειων και κοινόχρηστων χώρων των σχολείων ώστε παράλληλα να είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ με αναβατόρια για άτομα μειωμένης κινητικότητας
  • Εξοπλισμός αυλών σχολείων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, αθλητικό υλικό -εξοπλισμό σχολείων για την προώθηση του «ανοικτού σχολείου» (με αξιοποίηση σχολικών εγκαταστάσεων για ψυχαγωγικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες δημοτών).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ