14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Εξυπηρέτησης ΕπιχειρηματίαΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙAΤΙΚΗ ΑΓΟΡA ΤΟΥ ΔHΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ ΣΕ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙAΤΙΚΗ ΑΓΟΡA ΤΟΥ ΔHΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ ΣΕ ΠΩΛΗΤEΣ ΣYΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ AΡΘΡΟΥ 37 ΤΟΥ Ν. 4849/2021

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τριάντα εννέα (39) θέσεις στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα λειτουργήσει κατά την εορταστική περίοδο 2022-2023, για απόδοση σε πωλητές  σύμφωνα με την παρ. 3  του άρθρου 37 του Ν. 4849/2021.

ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα διεξαχθεί στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας, όπισθεν του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η διάρκεια λειτουργίας της αγοράς είναι τριάντα (30) ημέρες, από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 5 Ιανουαρίου 2023.

Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΕΣΕΩΝ

Στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά μπορούν να δραστηριοποιούνται ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:

α) βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,

β) άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές,

γ) άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο,

δ) άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.

Κάθε πωλητής δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία (1) θέσεις στην αγορά.

Οι θέσεις αποδίδονται στις κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση:

α) το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,

β) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές,

γ) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και

δ) το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.

Για την απόδοση της θέσης οι υποψήφιοι πωλητές υποβάλλουν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης ή την άδεια που κατέχουν ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων θα υπερβεί τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά κατηγορία, θα διενεργηθεί κλήρωση.

Πριν από την ημερομηνία έναρξης της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, βάσει του οριστικού καταλόγου κατόχων θέσεων που θα προκύψει μετά από τη διαδικασία απόδοσης θέσεων, θα εκδοθεί απόφαση έγκρισης συμμετοχής στην αγορά, η οποία θα αναρτηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

ΠΩΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ

Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά επιτρέπεται να διατίθενται προς πώληση τα παρακάτω είδη:

  1. Κρύα σάντουιτς, hot dog, πίτσα, τοστ, μικρογεύματα και σάντουιτς με ψητά τεμάχια κρέατος (σουβλάκι, μπιφτέκι κ.λ.π.), μικρογεύματα και σάντουιτς θαλασσινών, λαχανικά ως συστατικά των σάντουϊτς, σαλάτες, πατάτες, σούπες
  2. Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά (σιροπιαστά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτες, χαλβάς, αμυγδαλωτά κ.λ.π.)
  3. Πίτες παραδοσιακές, σφολιατοειδή, παραδοσιακά προϊόντα ζύμης (λουκουμάδες-ντόνατς, πιροσκί, κ.λ.π.)
  4. Κρέπες, βάφλες, ζαχαρωτά, καραμέλες, σοκολάτες, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, χύμα παγωτό, γιαούρτι (όχι ποπ κορν, κάστανα, μαλλί της γριάς)
  5. Ζεστά και κρύα ροφήματα και αλκοολούχα ποτά (καφές, τσάι, σοκολάτα, σαλέπι, κρασί, μπύρες, κοκτέιλς, κ.λ.π.)
  6. Παραδοσιακά μεταποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ζυμαρικά κ.λ.π.)
  7. Χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, αρωματικά είδη και προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, αρώματα, καλλυντικά, κ.λ.π.)
  8. Βιβλία
  9. Οποιοδήποτε άλλο προϊόν κριθεί από την Επιτροπή Εποπτείας του άρθρου 15 της υπ’ αριθμ. 602/2022 Α.Δ.Σ. ότι πληροί της προϋποθέσεις της νομοθεσίας και είναι κατάλληλο για να πωλείται στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

 

ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ορίζεται ημερήσιο τέλος υπέρ του Δήμου ύψους δεκαπέντε (15) ευρώ για τη χρήση κάθε οικίσκου-περιπτέρου που θα διαθέτει προς πώληση βιομηχανικά είδη και είκοσι (20) ευρώ για τη χρήση κάθε οικίσκου-περιπτέρου που θα διαθέτει προς πώληση πρόχειρα γεύματα. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του πίνακα συμμετεχόντων και η καταβολή τους αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή των δικαιούχων στην αγορά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για την απόδοση της θέσης οι ενδιαφερόμενοι πωλητές υποβάλλουν στο Τμήμα Ρύθμισης και Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ισόγειο Κτηρίου Β’ Δημαρχιακού Μεγάρου, τηλ. 231331-7277 και -7283) αίτηση υπό την μορφή υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με το υπόδειγμα που ενσωματώνεται στην παρούσα προκήρυξη, συνοδευόμενη από τη βεβαίωση δραστηριοποίησης ή την άδεια που κατέχουν, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε κατατίθενται αυτοπροσώπως είτε αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail): ch.papaioannou@thessaloniki.gr  και m.stefanidou@thessaloniki.gr  

Αντικατάσταση ή διόρθωση της αίτησης ή και συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 29-11-2022 μέχρι και 1-12-2022 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η κλήρωση για την επιλογή των δικαιούχων, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί των αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2-12-2022 στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr) και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ