17.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΠροκήρυξη ηλεκτρονικού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για τη μίσθωση: α) φωτοτυπικών μηχανημάτων, β)...

Προκήρυξη ηλεκτρονικού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για τη μίσθωση: α) φωτοτυπικών μηχανημάτων, β) συστήματος προτεραιότητας και γ) έγχρωμου ψηφιακού συστήματος σάρωσης- αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter), προϋπολογισμού δαπάνης 280.826,52 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η   No 43/2017
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει ηλεκτρονικό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την «Μίσθωση: α) 123 φωτοτυπικών μηχανημάτων, β) ενός συστήματος προτεραιότητας, για το ΚΕΠ 0002 της Α’  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης & γ) ενός έγχρωμου ψηφιακού συστήματος σάρωσης – αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter), π.δ. 280.826,52 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, για δύο έτη με κριτήριο  κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής ανά τμήμα».
1) Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ.Γεωργίου Α΄1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317249, fax  2313 317519, e-mail : e.georgiadou@thessaloniki.gr, ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr, πληροφορίες Ε.Γεωργιάδου.
2) Αντικείμενο της σύμβασης :. Μίσθωση  α) 123 φωτοτυπικών μηχανημάτων, β) ενός συστήματος προτεραιότητας, για το ΚΕΠ 0002 της Α’  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης & γ) ενός έγχρωμου ψηφιακού συστήματος σάρωσης – αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter), π.δ. 280.826,52 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, για δύο έτη με κριτήριο  κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής ανά τμήμα.
3) CPV : 30120000-6
4) Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή ηλεκτρονική
5) Είδος της σύμβασης : Μίσθωση (Προμήθεια)
6)Χρόνος παράδοσης : Σύμφωνα με τους ειδικούς όρους της διακήρυξης
7) Υποδιαίρεση σε τμήματα: Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προσφορά για ένα, ή περισσότερα ή για όλα τα τμήματα της σύμβασης. Ειδικότερα η σύμβαση αφορά : Μίσθωση  α) 123 φωτοτυπικών μηχανημάτων, β) ενός συστήματος προτεραιότητας, για το ΚΕΠ 0002 της Α’  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης & γ) ενός έγχρωμου ψηφιακού συστήματος σάρωσης – αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter).
8) Ποσότητα ή έκταση της σύμβασης :  280.826,52 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, (226.473,00 € χωρίς Φ.Π.Α.)
9) Kύριοι όροι χρηματοδότησης :  Ίδιοι πόροι
10) Γλώσσα προσφορών : Ελληνική
11) Νόμισμα : ευρώ
12) Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής
13) Ελάχιστη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς : δύο έτη.
14) Διάρκεια της σύμβασης : δύο (2) έτη από την υπογραφή  και πρωτοκόλλησή της.
15) Δικαιούμενοι συμμετοχής :
1. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
2. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών  συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.  3. Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της αναθέτουσας αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον
16) Προϋποθέσεις συμμετοχής : Για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό Σύστημα ΕΣΗΔΗΣ-Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr
17) Όροι συμμετοχής : α) Δικαιολογητικά συμμετοχής-Εγγυητική επιστολή συμμετοχής-Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ESPD) β) Τεχνική Ικανότητα
H τεχνική προσφορά θα πρέπει να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την αναθέτουσα αρχή στα Παραρτήματα ΙΙ, ΙΙΙ, IV της Διακήρυξης. Συγκεκριμένα:
Για το τμήμα Α (φωτοτυπικά μηχανήματα) θα κατατεθούν:1. Πλήρης τεχνική περιγραφή των προσφερομένων φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων. 2. Έντυπα λειτουργίας/οδηγιών (prospectus) των προσφερομένων φωτοτυπικών μηχανημάτων. 3. Το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή του κάθε μηχανήματος. 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86  ότι διαθέτει αποθήκη ανταλλακτικών και αναλώσιμου υλικού για όλο το διάστημα που θα ισχύει η σύμβαση.
Για το τμήμα  Β (σύστημα προτεραιότητας στο Κ.Ε.Π. 0002 της Α’  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης) θα κατατεθούν: 1. Πλήρης τεχνική περιγραφή του προσφερόμενου συστήματος προτεραιότητας. 2. Έντυπα λειτουργίας/οδηγιών (prospectus) του προσφερόμενου συστήματος προτεραιότητας. 3. Το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή του συστήματος προτεραιότητας. 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι διαθέτει αποθήκη ανταλλακτικών και αναλώσιμου υλικού για όλο το διάστημα που θα ισχύει η σύμβαση.
Για το τμήμα  Γ (έγχρωμο ψηφιακό σύστημα σάρωσης – αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter) θα κατατεθούν: 1. Πλήρης τεχνική περιγραφή του προσφερόμενου plotter. 2. Έντυπα λειτουργίας/οδηγιών (prospectus) του  προσφερόμενου plotter. 3. Το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή του plotter. 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι διαθέτει αποθήκη ανταλλακτικών και αναλώσιμου υλικού για όλο το διάστημα που θα ισχύει η σύμβαση. Οι οικονομικοί φορείς αναφέρουν το τμήμα της σύμβασης που προτίθενται να αναθέσουν υπό μορφή υπεργολαβίας σε τρίτους, καθώς και τους υπεργολάβους που προτείνουν.
γ) Ειδικοί όροι: Η εγκατάσταση των υπό μίσθωση φωτοτυπικών μηχανημάτων και η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δέκα πέντε ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης κατόπιν συνεννόησης με την κάθε Υπηρεσία. Την πρώτη ημέρα οπωσδήποτε θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα στο Γραφείο Εκτυπωτικών Μηχανημάτων της Δ/νσης Διαφάνειας & Εξυπηρέτησης Δημοτών στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα έτσι ώστε να μπορούν εκεί να εξυπηρετηθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου μέχρι την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των υπολοίπων ανά Υπηρεσία μηχανημάτων. Η εγκατάσταση  του συστήματος προτεραιότητας στο Κ.Ε.Π. 0002 της Α’  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερολογιακών ημερών. Η εγκατάσταση του έγχρωμου ψηφιακού συστήματος σάρωσης – αναπαραγωγής & εκτύπωσης σχεδίων & χαρτών (plotter) θα πραγματοποιηθεί εντός δύο εργασίμων ημερών.
18) Δικαιολογητικά κατακύρωσης :
-Απόσπασμα ποινικού μητρώου
-Πιστοποιητικά αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή υπό διαδικασία για όλα τα παραπάνω και ότι δεν έχει λυθεί η εταιρία.
-Φορολογική ενημερότητα-Ασφαλιστική ενημερότητα
-Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου που να έχει ισχύ την ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού
-Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ταμείου-Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης) ότι δεν υφίσταται καμία οφειλή τους προς το Δήμο από οποιαδήποτε αιτία ή βεβαίωση διακανονισμού της οφειλής τους.
-Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση κατά την έννοια του άρθρου 3 του Ν.3310/2005 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Ν.3414/2005 (κατάθεση πριν την κατακύρωση).
-Αποδεικτικά έγγραφα νομιμοποίησης του προσφέροντος ή του υποψήφιου νομικού προσώπου κατά περίπτωση -Βεβαίωση εκπροσώπησης υπογεγραμμένη ψηφιακά από τον προμηθευτή που πρόκειται να εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό
19) Παράταση σύμβασης : Αν με τη λήξη της σύμβασης δεν έχει εξαντληθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από τη σύμβαση φωτοαντιγράφων, αυτή μπορεί να παραταθεί χρονικά (και όσο ακόμη είναι σε ισχύ) μέχρι της εξάντλησης των ποσοτήτων με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
20) Εγγυήσεις : Εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2%  της προϋπολογισθείσης από την υπηρεσία δαπάνης χωρίς το Φ.Π.Α. η οποία αντικαθίσταται από εγγυητική καλής εκτέλεσης ίση με το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς το Φ.Π.Α.
21) Προδικαστικές προσφυγές-Προσωρινή Δικαστική Προστασία (Ν.3886/2010)
1. Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε  συμφέρον να του ανατεθεί η συγκεκριμένη σύμβαση και υποστεί ή ενδέχεται υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής, συμπεριλαμβανομένης και της διακήρυξης, υποχρεούται, πριν από την υποβολή των προβλεπόμενων από το νόμο ενδίκων βοηθημάτων (Τίτλος 3 του Βιβλίου IV του Ν.4412/2016),  να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής (άρθρο 360 παρ.1 Ν.4412/2016). Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι :
-δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον οικονομικό φορέα, αν η πράξη κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα ή με τηλεομοιοτυπία (άρθρο 361 παρ.1 περ.α΄ Ν.4412/2016) ή
– δεκαπέντε (15) ημέρες αν χρησιμοποιήθηκαν άλλα μέσα επικοινωνίας (άρθρο 361 παρ.1 περ.β΄ Ν.4412/2016) άλλως
– δέκα (10) ημέρες από την πλήρη, πραγματική ή τεκμαιρόμενη γνώση της πράξης που βλάπτει τα συμφέροντα του ενδιαφερόμενου οικονομικού φορέα. Ειδικά, για την άσκηση προσφυγής κατά προκήρυξης, η πλήρης γνώση αυτής τεκμαίρεται μετά την πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση στο ΚΗΜΔΗΣ (άρθρο 361 παρ.1 περ.γ΄ Ν.4412/2016).
Σε περίπτωση παράλειψης, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι δεκαπέντε (15) ημέρες από την επόμενη της συντέλεσης της προσβαλλόμενης παράλειψης (άρθρο 361 παρ.2 Ν.4412/2016).   Για το παραδεκτό της άσκησης της προδικαστικής προσφυγής κατατίθεται  από τον προσφεύγοντα παράβολο σύμφωνα τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Π.Δ. 39/2017.
2. Η ΑΕΠΠ μπορεί ύστερα από αίτημα του προσφεύγοντος το οποίο περιλαμβάνεται στην προσφυγή ή αυτεπαγγέλτως, και μετά από κλήση της αναθέτουσας αρχής προ τριών (3) ημερών, να εκδώσει εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της χρέωσης της υπόθεσης, πράξη αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης πράξης και να ορίσει τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έως ότου αποφανθεί για την προδικαστική προσφυγή και πάντως όχι πέραν της προθεσμίας που ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 367 για την έκδοση της απόφασης (άρθρο 366 παρ.1 Ν.4412/2016 και άρθρο 15 παρ.1 Π.Δ.39/2017).
3. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει τη κήρυξη της ακυρότητας της σύμβασης που υπογράφηκε όταν συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο άρθρο 20 του Π.Δ. 39/2017 και με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 21 του Π.Δ. 39/2017.
22) Διαδικτυακός τόπος υποβολής προσφορών : Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του Συστήματος.
23) Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών : 21-8-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών : 11-9-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ.Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
24) Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών :Ημερομηνία : 15-9-2017 ημέρα Παρασκευή και  ώρα 10:00 π.μ.
25) Ημερομηνία αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης : 9-8-2017
26) Ημερομηνία παραλαβής της προκήρυξης από την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης : 9-8-2017
27)Διάθεση τευχών διαγωνισμού : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Διακήρυξης από την Διαδικτυακή Πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στον οποίο δημοσιεύεται το κείμενό της. Η παρούσα προκήρυξη με όλα τα παραρτήματά της διατίθεται επίσης, εντύπως από την Έδρα της Αναθέτουσας Αρχής και ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://thessaloniki.gr
28) Παροχή Διευκρινίσεων : Τα αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο Σύστημα οικονομικούς φορείς μέχρι την 4-9-2017 και ώρα 15:00 μ.μ., ηλεκτρονικά μόνο, στο δικτυακό τόπο του συγκεκριμένου διαγωνισμού μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και φέρουν ψηφιακή υπογραφή.
Οι συμπληρωματικές πληροφορίες παρέχονται, εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα, από τη Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης (Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών).

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

   
        ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

Για να κατεβάσετε τη Διακήρυξη, πατήστε εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ