16.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΣώματα Προκηρύξεων και ΔιακηρύξεωνΠροκήρυξη διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού)...

Προκήρυξη διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές, του Δήμου Θεσσαλονίκης ετών 2017 – 2018»

Προκήρυξη για διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές, του Δήμου Θεσσαλονίκης ετών 2017 – 2018», προϋπολογισμού δαπάνης 1.164.152,30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Νο 50/2016

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές, του Δήμου Θεσσαλονίκης ετών 2017 – 2018», προϋπολογισμού δαπάνης 1.164.152,30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
1) Αναθέτουσα Αρχή : Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, Τ.Κ. 54640, τηλ.2313 317536, fax 2313 317519, e-mail : e.naoum@thessaloniki.gr (ιστοσελίδα (site) του Δήμου : www.thessaloniki.gr) πληροφορίες παρέχονται από την Δ/νση Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης (Τμήμα Προκηρύξεων και Δημοπρασιών), από την αρμόδια υπάλληλο Ειρήνη Ναούμ.
2) Είδος Αναθέτουσας Αρχής : O.T.A.
3) Αντικείμενο της σύμβασης : «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές, του Δήμου Θεσσαλονίκης ετών 2017 – 2018», προϋπολογισμού δαπάνης 1.164.152,30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
4) Κωδικός CPV : 55320000-9 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων.
5) Είδος της διαδικασίας : Ανοικτή
6) Είδος της σύμβασης : Προμήθεια
7) Τόπος παράδοσης : Σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης και ειδικότερα στους Ειδικούς όρους αυτής.
8) Περιγραφή της σύμβασης : Ηλεκτρονικός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την «Προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμου φαγητού) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές, του Δήμου Θεσσαλονίκης ετών 2017 – 2018».
Ειδικότερα, η προμήθεια αφορά:
ΤΜΗΜΑ Α : Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Καθημερινά), Αριθμός γευμάτων (’τομα Χ ημέρες) : 320.400 γεύματα (900 άτομα Χ 356 εργάσιμες ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες), π.δ. : 608.760,00 € (πλεον Φ.Π.Α.).
ΤΜΗΜΑ Β : Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση απόρων κατοίκων και αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης για το γεύμα των Χριστουγέννων- Πάσχα, (500 γεύματα Χριστουγέννων & 500 γεύματα Πάσχα), π.δ. : 9.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).
ΤΜΗΜΑ Γ : Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση προσφύγων στο Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων ’συλο του Δήμου Θεσσαλονίκης (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, βραδινό γεύμα), 14.600 γεύματα (40 άτομα Χ 365 ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες) π.δ. : 51.100,00€ (πλέον Φ.Π.Α.).
ΤΜΗΜΑ Δ : Προμήθεια μικρογεύματος (δεκατιανού) για τη σίτιση απόρων μαθητών των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, 273.000 γεύματα δεκατιανού (1.400 μαθητές Χ 195 εργάσιμες ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες) π.δ. : 245.700,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).
ΤΜΗΜΑ Ε : Προμήθεια έτοιμου φαγητού για τη σίτιση του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Θεσσαλονίκης (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, βραδινό γεύμα), 6.935 γεύματα (19 άτομα Χ 365 ημέρες ενδεικτικά άτομα και ημέρες) π.δ. : 24.272,50 € (πλέον Φ.Π.Α.).
9) Υποδιαίρεση σε τμήματα : Ναι. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν προσφορές για μία ή περισσότερες Τμήματα του Ενδεικτικού Προϋπολογισμού.
10) Κύριοι όροι χρηματοδότησης : Ίδιοι Πόροι, ΕΣΠΑ. Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται τμηματικά και προϋποθέτει, εκτός από την έκδοση των νόμιμων παραστατικών εκ μέρους του και την τήρηση των λοιπών υποχρεώσεων του που προβλέπονται στη διακήρυξη.
11) Γλώσσα προσφορών : Ελληνική.
12) Νόμισμα : Ευρώ
13) Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης : Πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.
14) Διάρκεια Σύμβασης : Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για το τμήμα Ε όχι νωρίτερα από τις 24-04-2017, και για δώδεκα (12) μήνες, ενώ για τα τμήματα Α, Β, Γ, και Δ από την υπογραφή της σύμβασης και για δώδεκα (12) μήνες και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.
15) Παράδοση : Η παράδοση των ειδών θα γίνει στους τόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς όρους της διακήρυξης.
16) Διενέργεια Διαγωνισμού : Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, στην οποία υποβάλλονται και οι προσφορές από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά.
17) Ημερομηνία αποστολής της Προκήρυξης στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων :
23-11-2016
18) Ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής προσφορών :
30-11-2016, Ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00
19) Καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής προσφορών :
22-12-2016, Ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 σε ηλεκτρονικό φάκελο.
Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
20) Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών και συγκεκριμένα την 29-12-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 έως 11:00, μέσω των αρμόδιων πιστοποιημένων στο σύστημα οργάνων της Αναθέτουσας Αρχής.
21) Δικαιούμενοι συμμετοχής : Υποψήφιοι ή προσφέροντες και, σε περίπτωση ενώσεων, τα μέλη αυτών μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα εγκατεστημένα σε :
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης Δημοσίων συμβάσεων.
Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της αναθέτουσας αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον. Σε περίπτωση ανάθεσης της σύμβασης στην ένωση, η ευθύνη αυτή εξακολουθεί μέχρι πλήρους εκτέλεσης της σύμβασης
22) Όροι συμμετοχής :
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (προμηθευτές) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.– Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr).
23) Απαιτούμενες εγγυήσεις και εξασφαλίσεις :
Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποχρεούνται να καταθέσουν «Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής» μαζί με την προσφορά τους, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2%, του προϋπολογισμού δαπάνης χωρίς το Φ.Π.Α. των τμημάτων για τα οποία κατατίθεται η προσφορά. Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό ως εξής :
για την Ομάδα Α: ποσού 12.175,20 € (δώδεκα χιλιάδων εκατόν εβδομήντα πέντε ευρώ και είκοσι λεπτών),
για την Ομάδα Β: 180,00 € (εκατόν ογδόντα ευρώ)
για την Ομάδα Γ: ποσού 1.022,00 € ( χιλίων είκοσι δύο ευρώ)
για την Ομάδα Δ: ποσού 4.914,00 € (τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων δεκατεσσάρων ευρώ)
για την Ομάδα Ε: ποσού 485,45 € (τετρακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ και σαράντα πέντε λεπτών)
Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς, η οποία είναι δωδεκάμηνη.
Ο οριστικός ανάδοχος οφείλει να καταθέσει: «Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης της Σύμβασης» (πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης), ύψους ίσου με το 5% της συνολικής συμβατικής αξίας χωρίς τον Φ.Π.Α.
Η εγγύηση καλής εκτέλεσης, όπως κι η εγγύηση συμμετοχής εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη – μέλη της Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή στα κράτη-μέρη της ΣΔΣ και έχουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το δικαίωμα αυτό. Μπορούν, επίσης, να εκδίδονται από το Ε.Τ.Α.Α. – Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ή να παρέχονται με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με παρακατάθεση σε αυτό του αντίστοιχου χρηματικού ποσού. Αν συσταθεί παρακαταθήκη με γραμμάτιο παρακατάθεσης χρεογράφων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα τοκομερίδια ή μερίσματα που λήγουν κατά τη διάρκεια της εγγύησης επιστρέφονται μετά τη λήξη τους στον υπέρ ου η εγγύηση οικονομικό φορέα.
24) Διάθεση Τευχών Διαγωνισμού : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της Διακήρυξης από την Διαδικτυακή Πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στον οποίο δημοσιεύεται το κείμενό της. H παρούσα προκήρυξη με όλα τα παραρτήματά της διατίθεται επίσης, εντύπως από την Έδρα της Αναθέτουσας Αρχής και ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www. thessaloniki.gr

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γ. ΡΑΝΕΛΛΑ

Για να δείτε το σώμα της Διακήρυξης, κάντε κλικ εδώ

 Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση της Τεχνικής Προσφοράς, κάντε κλικ εδώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ