18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΠροκηρύξεις και ΔιακηρύξειςΠροκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού µε τίτλο «Ανάπλαση της Πλατείας και του άξονα της...

Προκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού µε τίτλο «Ανάπλαση της Πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους» που πρόκειται να πραγµατοποιήσει ο ∆ήµος Θεσσαλονίκης, µε ύψος βραβείων εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και ενενήντα οκτώ λεπτών (125.487,98€), συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α. 24%.

Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων ενός σταδίου, κατά την έννοια του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. οικ. 26804/18-06-2011 απόφασης π. ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1427/Β’/16-6-2011), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 22186/04-05-2012 ΥΑ (ΦΕΚ 1494/Β’/04-05-2012) και περιλαμβάνει ειδική αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική (συμπεριλαμβανομένης μελέτης ειδικού φωτισμού αστικού χώρου και όψεων μνημείων), φυτοτεχνική και κυκλοφοριακή μελέτη.

Ζητούμενο του Διαγωνισμού είναι η ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου του άξονα της Αριστοτέλους, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πλατείας, των πεζοδρομημένων τμημάτων της οδού και της ορθογωνικής διαπλάτυνσης του άξονα στη συμβολή με την οδό Εγνατία, η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου, η αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου με τις αρχές του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού και σεβασμό στην ιστορικότητά του, η άρση της περιθωριοποίησης – όπου διαπιστώνεται -, η ελκυστικότητα του χώρου και η τόνωση της επισκεψιμότητας.

Επιδιώκεται η επιλογή της καλύτερης και πληρέστερης πρότασης από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, με βάση τις απαιτήσεις της τέχνης, της επιστήμης και τις αρχές του βιώσιμου σχεδιασμού, προκειμένου να προκύψει συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης, με σύγχρονο και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

Για να κατεβάσετε την Προκήρυξη, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε τη Διακήρυξη, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων, πατήστε εδώ.

To download the Competition’s Technical Data in English, press here.

Για να κατεβάσετε την Προεκτίμηση Αμοιβών, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε τη Συγγραφή Υποχρεώσεων, πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση, πατήστε εδώ και εδώ.

Για να κατεβάσετε τα Τοπογραφικά Διαγράμματα, πατήστε εδώ.

Για τις Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις / FAQ (and respective Answers) πατήστε/press ΕΔΩ.

Για να κατεβάσετε την Απόφαση με την οποία συγκροτείται η Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τίτλο: Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Προσφορών, πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθ. 353/17-05-2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην παράταση μιας (1) εβδομάδας στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στον διεθνή σύνθετο ανοικτό διαγωνισμό προσχεδίων ενός σταδίου πατήστε / press ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ