18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 27, ΤΗΛ. 2313318572 & 2313318591)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Ελάτε στην παρέα της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι, μια γιορτή  μουσικής και μια θεατρική παράσταση που ετοίμασαν τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια μουσικών δραστηριοτήτων και  θεάτρου, που λειτούργησαν στη βιβλιοθήκη μας . Ελάτε επίσης, να φτιάξουμε μια όμορφη κάρτα για τη γιορτή του πατέρα.

«Γιορτή μουσικής»
Με τη λήξη των μαθημάτων του εργαστηρίου μουσικών δραστηριοτήτων για παιδιά6 έως 8 χρονών,  οι μικροί μας φίλοι, με τη δασκάλα τους Κατερίνα Ψαλτίδου, θα μας παίξουν  στα μεταλλόφωνά τους και θα μας τραγουδήσουν όλα τα τραγούδια που έμαθαν.
Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 5.00 μ.μ.

«Άκουσε με, αγάπησε με….»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Άκουσε με, αγάπησε με….».
Το έργο δημιουργήθηκε από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της βιβλιοθήκης με την καθοδήγηση και επιμέλεια της δασκάλας τους, στο πλαίσιο του εργαστηρίου  «Θεατρική Αγωγή και Συγγραφή Θεατρικού Έργου» που λειτούργησε στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη .
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Για να μάθουμε να αγαπάμε πρέπει να μάθουμε να ακούμε … κι όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και όλα τα πλάσματα της γης.
Ένα αδέσποτο σκυλάκι που βίωσε την εγκατάλειψη… Δύο κορίτσια που με τη βοήθεια της μαγείας ζωντανεύουν μυθικούς ήρωες για να τις βοηθήσουν… Αλλά τελικά υπάρχει μαγεία; …κι αν υπάρχει που βρίσκεται; Ένα έργο που μέσα από το χιούμορ και την αθωότητα των παιδιών προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της εγκατάλειψης και της κακοποίησης των ζώων.
Συντελεστές:
Θεατρική Αγωγή – Διδασκαλία Συγγραφής Θεατρικού Κειμένου – Σκηνοθεσία: ΚΙΚΗ ΨΑΡΑΚΗ
Παίζουν  οι :ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΘΕΜΕΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΗΤΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΡΙΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΛΛΙΩΡΑ,  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΛΑΖΟΓΛΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ- ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ καιΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΖΙΛΗ.
Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ.

«Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα»
Διαβάζουμε το παιδικό βιβλίο « Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα» του Γιώργου Μπουμπούσης και φτιάχνουμε μια κάρτα  για να τη χαρίσουμε στον μπαμπά μας που γιορτάζει!
Υλικά που θα χρειαστούν:1 Χαρτόνι κανσόν Α4(οποιουδήποτε χρώματος) και κόλλα.
Με τη θεατρολόγο Λευκοθέα Πύλλη και τις εικαστικούς Γαρυφαλλιά Γκανή και Νικολέτττα Καρδάμη.
Για παιδιά από 5 – 9 ετών.
Πέμπτη 14  Ιουνίου 2018, ώρα 6.30 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ