12.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΆρθρο-ΑρχείοΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Κέντρο Κοινότητας Δυτικού Τομέα και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική δράση την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023. Μια ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Ημέρας με τη συνοδεία εργαζόμενων των δυο δομών περιηγήθηκαν με τη βοήθεια αρχαιολόγων- μουσειολόγων στις αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου, όπου θαύμασαν τα εκθέματα μιας μακράς χρονικής περιόδου της ιστορίας μας και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκαν στη μέθοδο της χαρακτικής, στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια του Μουσείου. Από την εκπαιδευτική αυτή δράση προέκυψαν καλλιτεχνήματα, με θεματολογία αντλημένη από τα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, τα οποία θα κοσμήσουν το χώρο του Κέντρου.

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Μουσείου και το προσωπικό του Τμήματος Εκπαιδευτικών Δράσεων για την θερμή φιλοξενία τους και ελπίζουμε σε συνέχεια αυτής της πρωτοπόρας συνεργασίας.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

Ημέρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ