21 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΒιβλιοθήκη ΚωνσταντινουπόλεωςΠεριφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως - Δράσεις για παιδιά - Ιανουάριος 2018

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως – Δράσεις για παιδιά – Ιανουάριος 2018

Τρίτη 16/1/ 2018   6.30 – 7.30 μ.μ.

“ΧΕΙΜΩΝΑΣ”!!!! Αφιέρωμα στην πιο κρύα εποχή του χρόνου με  τραγούδια, παραμύθια και κατασκευές. Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά θα γνωρίσουν το χειμώνα.

Ο μεγάλος χνουδωτός” . της Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη. Αφήγηση του παραμυθιού, διαμόρφωση «γωνιάς» του χειμώνα, ζωγραφίζουμε το χειμώνα τραγουδώντας το χειμωνιάτικο τραγούδι «Χόκι Πόκι».

Υλικά για την διαμόρφωση της «γωνιάς» του χειμώνα: εικόνες που να απεικονίζουν τους 3 µήνες του χειµώνα, καρπούς του χειµώνα (κάστανα, καρύδια, βελανίδια, κουκουνάρια κτλ…), φωτογραφίες με χειµωνιάτικα ρούχα (κασκόλ, γάντια, σκούφο, πουλόβερ, μαλλί πλεξίματος), φωτογραφίες από χειμωνιάτικα ζώα (πολική αρκούδα/αλεπού, αρκτικός λαγός/λύκος/γλάρος, αρκτική φώκια/κουκουβάγια, θαλάσσιος ελέφαντας, αυτοκρατορικός πιγκουίνος, φάλαινα όρκα).
Επίσης μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, κανσόν Α4 (διάφορα χρώματα), ψαλίδι και υγρή κόλλα.

Με τις βιβλιοθηκονόμους Βασιλεία Βλασίδου και Ροδόπη Δεληστογιαννάκη.

Για παιδιά 5-10 ετών. Με προεγγραφή μέχρι και 15 παιδιά.

 

Τρίτη 23/1/2018   6.30- 7.30μ.μ.

«Ένας πιγκουίνος…όχι και τόσο τέλειος» της Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη. Ένα παραμύθι που θα κάνει τα παιδιά να ξεκαρδιστούν με τις περιπέτειες του σκανταλιάρη πιγκουίνου αλλά και να προβληματιστούν για την αξία της φιλίας.

Αφήγηση του παραμυθιού, και κατασκευή πιγκουίνου.

Υλικά που θα χρειαστούν για την κατασκευή: μπάλες βαμβακιού, χαρτί γκοφρέ (διάφορα χρώματα), κουμπιά, κανσον Α4 μαύρο, χαρτόνι ψαλίδι, υγρή κόλλα

Με τις βιβλιοθηκονόμους Βασιλεία Βλασίδου και Ροδόπη Δεληστογιαννάκη.

Για παιδιά 5-10 ετών. Με προεγγραφή μέχρι και 15 παιδιά.

Τρίτη 30/2/2018 6.30- 7.30μ.μ.

«Φιλία»

  Όλοι αγαπάμε τους φίλους μας ακόμα κι αν… μαλώνουμε πότε πότε! Διαβάζοντας  το χιουμοριστικό βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Του σκοινιού τα μανταλάκια» μαθαίνουμε την πραγματική αξία της φιλίας και της συνεργασίας.

Αλλά το βλέπουμε και στην πράξη παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Τέλος, κατασκευάζουμε μικρά φιλαράκια από (μα τι άλλο;) μανταλάκια!

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Εκπαιδευτικός  Αποστολίδου  Παναγιώτα.

ΥΛΙΚΑ: Mανταλάκια ξύλινα,  Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ή κηρομπογιές, κόλλα, ψαλιδάκι

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί 30/1/2018,  6.30-7.30μ.μ.

Για παιδιά 5-10 ετών. Με προεγγραφή μέχρι και 15 παιδιά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 45,  2310-315100

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ