18.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΒιβλιοθήκη Κάτω ΤούμπαςΠεριφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2019
“Για φαντάσου…!!!”
Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!
Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου.
Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον όμορφο κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας. Σ΄ αυτό μας το ταξίδι, θα μας συντροφεύσουν ,γνώσεις, εμπειρίες και μοναδικές στιγμές δημιουργίας πάντα έχοντας ως κύριο άξονα το «βιβλίο». Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς! Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας “Γιώργος Ιωάννου” συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 με τις παρακάτω δράσεις :

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Να εξερευνούσαμε τον Πλανήτη Άρη! Για παιδιά 5-10 ετών

Ένα μαγικό ταξίδι στον Πλανήτη Άρη, ένα ταξίδι με τη φαντασία και το νου, μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, ένα ταξίδι γνώσης για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις συνθήκες του γειτονικού μας πλανήτη, την επιστημονική διερεύνηση αυτών και θα αναρωτηθούν για το πώς θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε εκεί!
Με τη νηπιαγωγό Έλλη Πολυμενέα

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 ώρα 10:00 π.μ.
Για φαντάσου… Μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα. Για παιδιά 6-14 ετών

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για καλοκαίρι αλλά ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια.
Με την θεατρολόγο Χαρά Τσουβαλά

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα του Περικλή! Για παιδιά 5-8 ετών

Σε λένε Ασπασία,τη γάτα σου τη λένε κι εκείνη Ασπασία, κι έχεις μια φίλη κουκουβάγια, τη Γλαύκα. Παίρνετε μέρος στις γιορτές της πόλης, επισκέφτεστε τα μνημεία της πόλης, βλέπετε μια παράσταση στο θέατρο, πάτε στην Εκκλησία του Δήμου. Ξεφύλλισε τα βιβλία, μάζεψε το υλικό σου, κουβέντιασε με τους φίλους σου και πέσε με τα μούτρα στις δραστηριότητες.
Με τη νηπιαγωγό Έλλη Πολυμενέα

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ώρα 10:00 π.μ.
Για φαντάσου… Φύσα, φύσα το φεγγάρι . Για παιδιά 4-8 ετών

Το φεγγάρι, αιώνιο σύμβολο στους μύθους, τις παραδόσεις, τα τραγούδια, την ποίηση και την πεζογραφία, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική. Το φεγγάρι, που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής. Το φεγγάρι, που εμφανίζεται, χάνεται, μεταμορφώνεται, μιλάει, γελάει και κλαίει στα παραμύθια και σε πολλά βιβλία για παιδιά. Ένα ταξίδι στο φεγγάρι μέσα από παραμύθια της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας.
Με την θεατρολόγο Χαρά Τσουβαλά

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 ώρα 10:00 π.μ.
Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν» (στίχος από ποίημα του Γ. Σεφέρη από τη συλλογή Θερινό Ηλιοστάσιο)
Για παιδιά 5-10 ετών
Με τη βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χαριτίδου

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Ταξίδια του νου: όλη η γη στα χέρια σου Για παιδιά 4-14 ετών

Τα βιβλία είναι παράθυρα απ’όπου βλέπουμε τον κόσμο. Και συχνά οι ήρωες μας προσφέρουν μαγικά ταξίδια. Όχι απλώς σε άλλους τόπους αλλά και σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες εποχές . Θα ανοίξουμε πολλά παράθυρα. Για να δούμε πόσο μακριά φτάνει ο κόσμος κι άλλα παράθυρα για να δούμε πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο κόσμος. Το σπίτι μας- η Βιβλιοθήκη- έχει δυο μεγάλα παράθυρα. Κι όταν ζεσταινόμαστε ή όταν θέλουμε καθαρό αέρα ή … ή
Με την εικαστικό Ελπίδα Χρακτσή

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Τα μαξιλάρια των ονείρων μου .Για παιδιά 8-14 ετών

Η παιδική και η εφηβική ηλικία είναι οι περίοδοι της ζωής του ανθρώπου όπου το παρελθόν και οι αναμνήσεις καταλαμβάνουν συγκριτικά λιγότερο «χώρο» σε σχέση με το μέλλον και τα όνειρα. Αυτό όμως το μέλλον γίνεται συχνά πηγή άγχους, όσο και ελπίδων.
Με την βιβλιοθηκονόμο Αικατερίνη Μπαλαμπανίδου

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Μικρά ξυπνήματα Για παιδιά 6-12 ετών

Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος. Ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από μικρές μπουκιές, με διαφορετική γεύση η κάθε μια. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Όπως ο κύκλος της ζωής. Ο κύκλος που ονειρεύτηκε αυτός που έγραψε μια ιστορία κι αυτός που τη ζωγράφισε. Όμως τα όνειρα δεν είναι ίδια για όλους.
Με την θεατρολόγο Μαρία Τωμανιζάκη

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος! Για παιδιά 4-14 ετών

Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή μαγείας. Ο βιβλιοθηκονόμος σε σπουδαίο μάγο και διευθυντή της σχολής. Τα παιδιά-επισκέπτες σε μαθητευόμενους μάγους. Πείτε τη μαγική λέξη «Αλοχομούρα» για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της και ανακαλύψτε τον πραγματικό, αλλά εξίσου μαγικό, κόσμο!
Με την θεατρολόγο Μαρία Τωμανιζάκη

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 11:00 π.μ.
Για φαντάσου… Να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους.
Για παιδιά 5-8 ετών

Ένα εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους τους, ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια.
Με τη νηπιαγωγό Έλλη Πολυμενέα

Δηλώσεις συμμετοχής στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Κάτω Τούμπας “Γιώργος Ιωάννου”(Πυλαιας 59, τηλ.2310919039)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ