18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΠαραδοσιακό χρώμα για την περιοχή της Ευαγγελίστριας – Αποδίδεται αναβαθμισμένη στους πολίτες...

Παραδοσιακό χρώμα για την περιοχή της Ευαγγελίστριας – Αποδίδεται αναβαθμισμένη στους πολίτες η οδός Ελένης Ζωγράφου

Τη χαμένη αίγλη της ανακτά η περιοχή γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης που εξελίχθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η οδός Ελένης Ζωγράφου, σε μια ζώνη με ξεχωριστό πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, αποκτά το παραδοσιακό χρώμα που είχε και στο παρελθόν με τους χαρακτηριστικούς κυβόλιθους και αποδίδεται και πάλι στους πολίτες από αύριο (02/02) -κατά τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε προβλεφθεί.

Με κύριο χαρακτηριστικό της τα σημαντικά μνημεία που φιλοξενεί, η περιοχή εκατέρωθεν της οδού Ελένης Ζωγράφου είναι πλέον αισθητικά αναβαθμισμένη, αποτελώντας πόλος έλξης για τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. 

Η ζώνη στην οποία υλοποιήθηκαν έργα ανάπλασης παρουσιάζει έναν εξαιρετικό πολιτιστικό πλούτο, καθώς σε αυτή βρίσκονται τα ανατολικά βυζαντινά τείχη, τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, των Διαμαρτυρομένων και των Αρμενίων αλλά και νεώτερα μνημεία, όπως το διατηρητέο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, οι “Κήποι του Πασά” κι ο πολυχώρος πολιτισμού “Ισλαχανέ”.

Εξάλλου, από πολλά σημεία της περιοχής όπου εξελίχθηκαν παρεμβάσεις προσφέρεται μια μοναδική θέα προς τα μνημεία, την Άνω Πόλη καθώς και προς τον θαλάσσιο ορίζοντα της Θεσσαλονίκης.

Στον άξονα της Ελένης Ζωγράφου, που πλέον απέκτησε παραδοσιακό χρώμα, πέραν της νέας κυβολιθικής επίστρωσης αξιοποιήθηκαν και οι παλιοί κυβόλιθοι που αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, έγιναν νέες δενδροφυτεύσεις, αναβαθμίστηκε ο αστικός εξοπλισμός και τοποθετήθηκαν νέες στάσεις για την αναμονή των πολιτών που χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες.

Η παρέμβαση στην οδό Ελένης Ζωγράφου συμπληρώνει τη νέα όψη που απέκτησε η ζώνη πλάι στα τείχη με τα περιπατητικά μονοπάτια και το πράσινο στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης που είχε εξελιχθεί στην οδό Κάστρων με δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ