18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Παιδείας“Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo και Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής...

“Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo και Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές”

     

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo και Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές”

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- eduACT” διοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαίου, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “FIRST® LEGO® League Expo”, που θα φιλοξενήσει 50 ομάδες, με παιδιά ηλικίας 4 – 10 ετών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και τα μέλη κάθε ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education εστιάζοντας σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Ο φετινός διαγωνισμός με τίτλο “SUPERPOWERΕD” έχει ως στόχο οι ομάδες να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν 40 ομάδες Explore, για παιδιά 6-10 ετών, που επικεντρώνει στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία και 10 ομάδες Discover, για παιδιά 4-6 ετών, όπου τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις. Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικά.

Επίσης, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ρομποτικής και Καινοτομίας, επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο: α) Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων από 23- 25 Μαΐου τις ώρες 09:00-12:00 και β) Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου. Σκοπός των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την εκπαιδευτική ρομποτική μέσω ενός προγράμματος σχεδιασμένου για να κεντρίσει την περιέργεια και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα παιδιά, ακολουθώντας τη δομή και τις αξίες του διαγωνισμού κατασκευάζουν το δικό τους ρομπότ και έρχονται σε επαφή με τις αρχές της μηχανικής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ