14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΠαιδική Βιβλιοθήκη Δελφών Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 & Ορεστιάδος 3, τηλ:2310324090

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Δημιουργικότητας και Ανάγνωσης 2019

“Για φαντάσου…!!!”

Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!

Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς!

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά την Δευτέρα 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως το   Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.  #ΚΕ2019gr

Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον όμορφο κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας. Σ΄ αυτό μας το ταξίδι, θα μας συντροφεύσουν, γνώσεις, εμπειρίες και μοναδικές στιγμές δημιουργίας πάντα έχοντας ως κύριο άξονα το «βιβλίο». Η Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 με τις παρακάτω δράσεις.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 ώρα 18:30 – 20:00 το απόγευμα

Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν»Ας διαβάσουμε τα ποιήματα, ας διαβάσουμε τα παραμύθια, για να βρούμε και να σχεδιάσουμε το δικό μας δρόμο μέσα στο καλοκαίρι.Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 5-10  ετών. Με προεγγραφή

 Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 ώρα 18:30-20:00 το απόγευμα

Για φαντάσου… Να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τουςΈνα εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους τους, ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια.

Με την νηπιαγωγό  Αντωνία Αρβανιτίδου.

Για παιδιά 5-8  ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 ώρα 11:00-12:30 το πρωί

Για φαντάσου… Μικρά ξυπνήματα Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος. Ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από μικρές μπουκιές, με διαφορετική γεύση η κάθε μια. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Όπως ο κύκλος της ζωής. Ο κύκλος που ονειρεύτηκε αυτός που έγραψε μια ιστορία κι αυτός που τη ζωγράφισε. Όμως τα όνειρα δεν είναι ίδια για όλους. Κανείς δεν κοιμάται και δεν ξυπνά με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν ακούει τους ήχους με τον ίδιο τρόπο,  κανείς δε νιώθει τις γεύσεις με τον ίδιο τρόπο, κανείς δεν ζει τις στιγμές με τον ίδιο τρόπο.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 6-12  ετών. Με προεγγραφή.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 ώρα 11:00-12:30 το πρωί

Για φαντάσου… Ταξίδια του νου: όλη η γη στα χέρια σου. Τα βιβλία είναι παράθυρα απ’ όπου βλέπουμε τον κόσμο. Και συχνά οι ήρωες μας προσφέρουν μαγικά ταξίδια. Όχι απλώς σε άλλους τόπους αλλά και σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες εποχές . Θα ανοίξουμε πολλά παράθυρα. Για να δούμε πόσο μακριά φτάνει ο κόσμος κι άλλα παράθυρα για να δούμε πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο κόσμος. Το σπίτι μας- η Βιβλιοθήκη-  έχει δυο μεγάλα παράθυρα. Κι όταν ζεσταινόμαστε ή όταν θέλουμε καθαρό αέρα ή … ή

Με την εικαστικό Ελπίδα Χαρακτσή

Για παιδιά 4-14  ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 18:30-20:00 το απόγευμα

Για φαντάσου…  Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια του ρυθμού και της μουσικότητας της γλώσσας μας με τρόπο οργανικό, να αναπτύξουν την φαντασία τους μέσω των ήχων και της μουσικής και μέσα από αυτή τη δράση να μάθουν και να προχωρήσουν παίζοντας.

Με την εθελόντρια αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.

Για παιδιά 4-14  ετών. Με προεγγραφή.

 Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (τηλεφωνική ή με την παρουσία σας). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3,
τηλ. 2310324090

https://www.facebook.com/p.bibldelfwn/

email: p.vivlio.delfon@thessaloniki.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ